Почетна > Србија
Србија

Селаковић: Србија саосећа у болу са пријатељским народом УАЕ

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић уписао се данас у књигу жалости отворену поводом смрти председника Уједињених Арапских Емирата и владара Абу Дабија шеика Халифе бин Заједа Ал Нахјана и навео да Србија саосећа у болу и тузи са пријатељским народом УАЕ.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

„Шеик Халифа бин Зајед Ал Нахјан био је искрен пријатељ српског народа. У време његове владавине наше две земље значајно су унапредиле билатералне односе и успоставиле оквире за даљи развој свеукупне сарадње“, написао је министар.

Шеф српске дипломатије навео је да ће шеик бити упамћен као владар који је увек био са својим народом, као и да ће се памтити по многобројним иницијативама, нарочито иницијативама за заштиту животне средине, али и по оснивању Фондације Халифа бих Зајед Ал Нахјан 2007. године, преко које је пружена помоћ за више од седамдесет земаља.

„Сигуран сам да ће УАЕ наставити путем просперитета, који је утабан од стране оца нације шеика Заједа бин Султана Ал Нахјана и његовог сина шеика Халифа бин Заједа Ал Нахјана“, уписао је Селаковић.

Књига жалости отворена је у Амбасади Уједињених Арапских Емирата, а министра Селаковића је дочекао амбасадор Мубарак Ал Дахери.

Koliko čekaju teretnjaci na Horgošu, Šidu i Bezdanu?

Преузмите андроид апликацију.