Почетна > Србија
Србија

Селаковић разговарао с представницом ОЕБС за слободу медија

Министар спољних послова Никола Селаковић састао се данас са представницом ОЕБС-а за слободу медија Терезом Рибеиро, поручивши да Србија придаје велики значај питању слободе медија и сарадњи са представником ОЕБС-а за ову област.
Фото: Танјуг/Министарство спољних послова

Селаковић је информисао саговорницу да наша влада улаже велике напоре у примени Акционог плана за спровођење Стратегије развоја система јавног информисања за период 2020-2025. године и да ће се даље измене и допуне медијских закона у складу са Акционим планом, наставити након формирања Владе Србије.

Питање владавине права и демократских слобода биће високо на агенди и будуће владе, рекао је Селаковић.

С тим у вези, Селаковић је навео да у изради ових докумената, као и у њиховом спровођењу, Србија добија значајну експертску помоћ ОЕБС-а, нарочито истакавши да је Мисија ОЕБС-а у Србији активно учествовала у изради Медијске стратегије и Акционог плана, а да сада, у својству посматрача, учествује у раду Радне групе за праћење спровођења Акционог плана за спровођење Медијске стратегије, као и у раду Радне групе Владе за безбедност и заштиту новинара.

Када је реч о Радној групи за безбедност и заштиту новинара, министар је пренео да она, између осталог, има задатак да подигне ефикасност реаговања у случајевима напада на новинаре, и нагласио да је председница Владе уложила много енергије и кредибилитета у ову тему, саопштило је Министарство спољних послова.

Brnabić sutra sa predstavnicom OEBS-a

Преузмите андроид апликацију.