Почетна > Србија
Србија

Селаковић отворио 7. Сабор човекољубља Србије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић отварио је данас 7. Сабор човекољубља Србије и том приликом истакао да живимо у времену у којем појединац постаје центар света, а када се то деси онда је тај свет нешто што прераста у изобиље себичлука у којем се нарушава и раздире породица као основна ћелија друштва из којег потиче све.
 Фото: Танјуг/Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Селаковић је нагласио да је у данашње време промовисање човекољубља, нешто што је ретко, и што заслужује сваку похвалу и подршку, јер понекад представља борбу са ветрењачама, наводи се у саопштењу Министарства.

Селаковић је навео и да смо друштво у којем стари заузимају веома значајан проценат нашег становништва, а када је већ то тако то значи да је задатак јасан, они који су млађи треба да буду спремни да им притекну у помоћ и додао да је много оних којима потребна помоћ.

Он је истакао да је довољно сетити се времена великих поплава, пандемије Ковида 19, и колико су тада тимови волонтера Црвеног крста били неизоставан део сваке локалне организације, која се трудила да помогне онима којима је помоћ била најпотребнија и до којих је требало она да стигне, јер ти нису могли сами да дођу до помоћи.

Селаковић ја рекао да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања има блиску и партнерску сарадњу са организацијом Црвеног крста, која ће у наредном периоду бити још више унапређена и ојачана.

Сабор су организовали Црвени крст Чукарица и Градска општина Чукарица.

Вучевић: Спољнополитички приоритет Србије је чланство у ЕУ

Преузмите андроид апликацију.