Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Шејн Ларкин више није турски кошаркаш

Кошаркашки савез Турске повукао је данас статус домаћег играча кошаркашу Ефеса Шејну Ларкину.
Фото: fiba.basketball

Амерички плејмејкер је у националном тиму Турске био непуне две године.

Шејн Ларкин и Скоти Вилбекин су се повукли из тренинг кампа репрезентације Турске овог лета из различитих разлога. Због тога су кажњени са пет утакмица суспензије у турском шампионату и новчано са по 3.140 евра.

Кошаркашки клуб Ефес се огласио и потврдио да се Ларкин није појавио на припремама националног тима овог лета због повреде колена.

Клуб се жалио Суду за спортску арбитражу у Лозани али је првостепена одлука остала на снази.

„Анадолу Ефес већ годинама посвећено и успешно служи турској кошарци, поставши један од водећих клубова у како на домаћој тако и на међународној сцени, захваљујући својим постигнућима и играчима које је развио. Државни тим нам је увек био главни приоритет, чак и усред густих распореда. У случајевима преклапања термина на штету нашег клуба, увек смо показивали највећу пажњу и подршку за питања која се тичу нашег државног тима“, стоји у саопштењу Ефеса.

Наводи да Ларкин није могао да учествује у обавезама репрезентације због едема кости у колену.

„Упркос томе што је моментално поделио резултате магнетне резонанце и лекарске извештаје о стању свог колена релевантним каналима, тешко је кажњен од стране Турске кошаркашке федерације. Казна која је наметнута нашем играчу дубоко је утицала како на њега, тако и на наш клуб. Упркос свему овоме, Анадолу Ефес, наставићемо да подржавамо кораке и планове који ће уздигнути наш државни тим на свим будућим турнирима и догађајима, баш као што смо то увек чинили“, стоји у саопштењу Ефеса.

Vojvodina slavila u Sarajevu: U sredu na Spensu za plasman u ABA 2 ligu

Преузмите андроид апликацију.