Почетна > Нови Сад

Актуелно Индекс Нови Сад

СЦНС: Врло разноврстан избор хране у студентској мензи, на менију све, од меса, рибе, поврћа и воћа, до слаткиша

Новосадска студентска менза почела је с радом 21. августа. Иако званична школска година на факултетима још увек није почела, студентима који имају испитне обавезе, на располагању је врло разноврстан избор хране. На менију се налазe различите врсте меса, рибе и поврћа, до салата, воћа и слаткиша. Дневно се послужи више од 2.000 оброка.
Фото: Градске инфо

Студентима је у наредних 15 дана за доручак на располагању широк асортиман јела и намирница. Омлет са сиром, сланином или шампињонима, сендвичи, јаја на око, сир трапист, шункарица, јетрена паштета, стишњена шунка, посна проја са спанаћем, проја са шунком и краставчићима, рибља паштета, прженице са фетом или младим сиром, обичне, или америчке слане и слатке палачинке, проја, шункарица, качамак са млеком или јогуртом, посна и стандардна пица, слано и слатко пециво,  омлет с печуркама, месни нарезак, пита с кромпиром, чај са лимуном, топло млеко, јогурт, хлеб, еурокрем, мини маслац и мини џем и мармелада,  мусли са јогуртом, печена сланина, и гибаница.

За ручак ће на менију у наредних 15 дана бити осам врста чорби. Крем чорба од шаргарепе, чорба о печурака, говеђа, пилећа и супа од поврћа, парадајз чорба, рагу чорба и чорба од кромпира. За главно јело служиће се свињско печење, бечка шницла, свињска вешалица, јунећа шницла у сафту, пилећи батак са карабатаком, поховано пилеће бело месо, париска шницла, густ и чорбаст пасуљ са сувим ребрима, пржена сува сланина, пљескавица, ђувеч, ћуфте у парадјз сосу, тарана, мусака од кромпира, карфиол на презли, пилећа бела вешалица, поховано ћуреће месо, фаширани ролат, шаран, пуњене паприке, свињски гулаш, ћевапи, ражњићи, рестовани кромпир,  кромпир пирe, пржена пастрмка,  ћуфте у парадајз сосу, тарана, пекарски кромпир, свињска вешалица, гулаш од шампињона, ризи-бизи, крменадла у сосу, вариво од грашка, вариво од бораније, свињска шницла у сафту са печуркама, динстани купус кромпир пире,рижото с поврћем, тесто, помфрит, вариво од мркве, мусака од кромпира, динстани пиринач, кромпир пире, вариво од купуса, две врсте сезонске салате, хлеб и десерт.

Вечера је такође издашна. У понуди су гратиниране макароне са сиром, јогурт, вариво од мешаног поврћа, поховано пилеће бело месо са сусамом, барени кукуруз, помфрит, бечка шницла, помфрит, поховани качкаваљ пљескавица,  вариво од грашка, кромпир пире, бечка шницла, рижото са шампињонима, филет ослића, печена крменадла, јунећи гулаш са тестом, запечена боранија са јајима, барени карфиол са бешамел преливом, пилеће бело месо поховано, помфрит, ћевапи, ражњићи, пржени шаран, ђувеч, Карађорђева шницла, пилећи батак са карабатаком, свињска вешалица, ћуреће бело поховано месо, барени броколи с кромпиром, јунеће месо у умаку од киселих краставаца, мусака од кромпира и мусака од тиквица, рестовани кромпир, париска шницла, ражњић, пита са кромпиром поховани качкаваљ, пита са јабукама, пита са кремом, чај, две врсте сезонске салате, сок јогурт, и хлеб, шпагете болоњезе, пита са месом, барена јаја, пилелеће бело месо у бешамел сосу, шарена мешавина на пари, печена крменадла, карфиол на презли, пита са вишњом, конзерва сардине, паштета, месни нарезак, чајна кобасица, сува сланина, суви врат, новосадска кобасица, крем сир, трапист, чоколадно, обично млеко, еурокрем, мармелада и мини маслац.

Beočin: U OŠ „Jovan Grčić Milenko“ održan svečani prijem đaka prvaka

Преузмите андроид апликацију.