Почетна > У октагону
Остали спортови У октагону

SBC 40 Revenge: Богдановић нови владар лаке категорије (ФОТО)

Предраг Богдановић доминантним наступом против актуелног шампиона Џексона Торторе стигао до најважније победе у каријери и шампионског појаса „SBC“ лаке категорије
Фото: SBC

Феноменално борилачко вече у Оџацима, на другој „SBC Revenge“ манифестацији у само два дана, крунисано је доминантним наступом новосадског борца Предрага Богдановића у највећем изазову досадашње каријере. Богдановић је током све три рунде имао доминацију против шампиона и борца светске класе, из легендарне „Chute Boxe“ академије из Бразила, Џексона „Торторе“ Лоуреира.

У свом стилу, уз константна рушења, којих верујемо да је било у рекордном броју, уз покушаје завршнице и неприкосновену контролу и темпо када је рвачки сегмент у питању, Богдановић је од првог до последњег минута борбу водио онако како је он желео, и стигао до титуле најбољег, против реномираног бразилског шампиона.

Фото: SBC
Фото: SBC
Фото: SBC
Фото: SBC
Фото: SBC
Фото: SBC
Фото: SBC

У руско-бразилском дуелу, који је био увод у финале борилачког спекаткла у Оџацима, снаге су одмерили Акбар Гаџиекперов и Лаерте Коста Силва. Акценат на рвању и дисциплоновани приступ Гаџиекперова омогућили су му да са лакоћом на судијским листама победи у свакој рунди. Лаерте Коста није имао решење за обарања дагестанског професионалца и константно се налазио на леђима, у покушајима да борбу врати у стојећи став. Заслужено је након све три одрађене рунде до петнаестог профи тријумфа стигао Акбар Гаџиекперов.

Фото: SBC
Фото: SBC
Фото: SBC

Огњен Димић, млади ударач из Сомбора, имао је тежак испит у виду борца из Узбекистана, који наступа под киргистанском заставом, Уланбека Конурбаева. Борба је кренула ударачким разменама и са једне и са друге стране, али је Димић одличним обарањем дошао у добру позицију, сачекао прави тренутак и силовитим ударцима из горње позиције стигао до петог тријумфа у каријери.

Фото: SBC
Фото: SBC
Фото: SBC
Фото: SBC

Новосадски борац из „Free Fighters Gym“, Немања Тодоровић, стигао је до првог професионалног тријумфа импресивним наступом против Адриана Радовановића, и славио је техничким нокаутом у првој рунди.

Фото: SBC
Фото: SBC

Млади талентовани борац из Врања, који тренира у „Family Fight Team“ клубу, након отказа бразилског противника на „SBC 39 Revenge“ манифестацији у Бачу, наступио је два дана касније на овом великом „SBC“ спектаклу, против борца из Босне и Херцеговине, Драгана Драгојевића. Након успешних напада ручним комбинацијама и коленима, било је питање тренутка када ће Стојиљковић завршити борбу. Након налета Андрије Стојиљковића, Драгојевић је покушао да контрира обарањем, али је налетео на одличну контру коленом, коју је упутио млади борац из редова „Family Fight Team“ академије. Након погођеног колена ударцима у партеру Андрија Стојиљковић стигао је до трећег ММА тријумфа.

Фото: SBC
Фото: SBC

Огњен Живановић, млади борац из Бача, стигао је до првог професионалног тријумфа у каријери победивши Мирка Јовановића гушењем у првој рунди.

Фото: SBC
Фото: SBC

Веома занимљива била је борба између доказаног српског професионалца Јована Зделара и четрдесетак килограма тежег противника из Босне и Херцеговине, Аднана Золоте. Тешке ударце примао је Золота од знатно искуснијег борца, и након поприличне штете коју је физички импозантнији борац из БИХ поднео, судија није имао избора него да прекине борбу.

Фото: SBC
Фото: SBC
Фото: SBC

До шесте победе у каријери тако је стигао Зделар, који је због непрофесионалности противника остао без најављене борбе у руској „АСА“ организацији, и првобитно је желео да се бори против искусног борца из Бразила, Џиана Сикуеире, који је пре тога остао без противнике. Ипак, бразилски борац није прихватио ову понуду, и за Зделара се отворила прилика да наступи у овој специфичној „супер борби“.

 

SBC 39 Revenge: Šampionsko MMA veče u Baču (FOTO)

 

Преузмите андроид апликацију.