Почетна > У октагону
Остали спортови У октагону

SBC 33 Revenge: Успешно завршен још један историјски ММА спектакл (ФОТО/ВИДЕО)

Још једно историјско борилачко вече успешно је завршено, а препуно гледалиште на платоу Спортског и пословног центра Оџаци уживало је у врхунском спектаклу и седам ММА борби највишег нивоа

Фото: SBC

Као што су и обећали, организатори су испунили очекивања љубитеља ММА спорта у нашој земљи и иностранству, SBC 33 Revenge био је догађај за памћење.

Фото: SBC
Фото: SBC

Догађај су отворили борци велтер категорије Јован Зделар и Радован Недовић.

Иако је првобитно планиран дуел Зделара и турског борца Емрана Афизова, Јован је био приморан да чека заменску борбу, и противника који је на задовољство свих прихватио наступ у последњи час. Зделар, који иза себе има три узастопне победе, славио је нокаутом на самом почетку прве рунде и на импресиван начин уписао четврти професионални тријумф.

Фото: SBC
Фото: SBC
Фото: SBC
Фото: SBC

Након тога, у SBC Revenge октагон ушле су припаднице лепшег пола, непоражена Тајда Ратајц из Словеније и Аналиса Ла Бела из Италије.

Тајда, која иза себе има шест узастопних победа у каријери, након паузе нашла се поново у борилишту против опасне такмичарке из Италије.

Фото: SBC

Тајда Ратајц је након одличног почетка борбе и неколико покушаја завршнице, успела да пред сам крај прве рунде полугом на руци натера противницу на предају.

Фото: SBC
Фото: SBC

У трећој борби гледали смо интернационални дуел између Александра „Лек Лек“ Рибеира из Бразила и Џамалудина Алијева из Русије.

Рибеиро није успео да постигне задовољавајућу килажу на званичном мерењу дан пре саме манифестације, али је његов противник, самоуверени руски борац, прихватио да наступи и под тим околностима.

Фото: SBC

Борба је кренула експлозивно, и Алијев је заиста показао врхунску класу. Славио је експресно против много искуснијег противника нокаутом у првој рунди, када је одличним ножним ударцем пронашао јетру свог противника који након тога није био у стању да настави борбу.

Фото: SBC
Фото: SBC
Фото: SBC

Четврта борба SBC 33 Revenge спектакла донела нам је још један врхунски интернационални дуел између припадница лепшег пола из Словеније и Бугарске, Монике Кучинич и Александре Тончеве.
Фото: SBC

И, заиста, присуствовали смо вероватно најузбудљивијој борби вечери у којој ниједна од ове две храбре ратнице није желела да одступи ни милиметар. Кучинич, која је наступала за KSW и Rizin, као и Тончева, која је наступала за Bellator, показале су врхунски класу и шта значи оставити срце у кавезу.

Фото: SBC
Фото: SBC

Након све три одрађене рунде и фантастичних размена судијском одлуком победу је однела ратница из Словеније, Моника Кучинич.

Фото: SBC

Пета борба, донела нам је дуел још једног бразилског и још једног руског борца у бантам категорији.
Фото: SBC

Иако је првобитно најављен наступ Верлесона Рибеира у борби за појас шампиона SBC мува категорије против актуелног шампиона Гаџија Шанавазова, због здравствених разлога руски шампион је био приморан да откаже наступ, и уместо њега као заменски борац наступио је његов клупски колега Гаџимурад Гасанов.

Фото: SBC
Фото: SBC

Гледали смо заиста одличну прву рунду у којој је предност имао Бразилац, Верлесон Рибеиро, који је у другој рунди успео да борбу приведе крају техничким нокаутом и тако стигне до петнаестог профи тријумфа у каријери.

Фото: SBC
Фото: SBC

На ред је дошла шеста борба овог великог интернационалног спектакла, Co-Main Event, дуел између најбољег српског велтераша и доскорашњег UFC борца Стефана Секулића, и опасног дагестанског ратника Залимкана Јусупова.
Фото: SBC

Имали смо прилику да гледамо заиста дуел највише класе, и у ком је након две заиста тешке и исцрпљујуће уводне рунде, са добрим разменама и потезима на обе стране, српски борац у трећој рунди појачао темпо и ударачким техникама направио огромну предност и у неколико наврата озбиљно уздрмао Јусупова и био близу тога да прекидом стигне до нове победе.

Фото: SBC
Фото: SBC
Фото: SBC
Фото: SBC
Фото: SBC
Фото: SBC

Чврсти руски борац ипак је издржао до самог краја и Стефан Секулић је однео победу једногласном судијском одлуком. Велика победа за Секулића на његовом путу повратка у најјачу светску организацију UFC, поготово када узмемо у обзир да је пре мање од месец дана имао борбу против UFC ветерана Карла Пратера, у којој је такође славио.

Фото: SBC

Главна борба вечери, Main Event SBC 33 Revenge, донела нам је дуел два непоражена ратника, из Србије и Русије, Предрага Богдановића и Шамила Касумова.
Фото: SBC
Фото: SBC

Српски борац, највећи таленат домаће сцене, који је такође попут Секулића, имао борбу на SBC 32 Revenge манифестацији пре око месец дана, у потрази за осмим узастопним профи тријумфом, сусрео се у SBC Revenge октагону са Шамилом Касумовим, који иза себе има шест узастопних професионалних победа, уз аматерску каријеру препуну најпрестижнијих титула, и између осталог, две победе над UFC шампионом Пјотром Јаном.

Фото: SBC
Фото: SBC
Као што смо и очекивали, гледали смо веома тврду борбу, у којој су до последњег атома снаге и један и други борац изгарали на путу ка најважнијој победи каријере.
Фото: SBC

Богдановић, који преферира рвачки сегмент ММА спорта, као и борбу у партеру, поред успешних комбинација на ногама у неколико наврата, током целе борбе успевао је да скраћује дистанцу и противника контролише уз жицу, уз ударце и бацања, од којих се у неколико наврата руски борац спасио недозвољеним држањем за жицу кавеза.

Фото: SBC
Фото: SBC

Било је добрих момената и од стране Касумова, међутим рвачки квалитети Богдановића помогли су му да оствари заслужену предност на судијским листама и стигне до победе већинском одлуком судија.

Фото: SBC
Фото: SBC
Богдановић је тако стигао до осме победе у каријери и у великом стилу закључио још једно фантастично борилачко вече под SBC Revenge банером.
Фото: SBC

SBC 33 Revenge

Резултати:

  1. Јован Зделар победио Радована Недовића нокаутом у првој рунди
  2. Тајда Ратајц победила ц полугом на руци у првој рунди
  3. Џамалудин Алијев победио Александра Рибеира нокаутом у првој рунди
  4. Моника Кучинич победила Александру Тончеву
  5. Верлесон Рибеиро победио Гаџимурада Гасанова техничким нокаутом у другој рунди

Co-Main Event

  1. Стефан Секулић победио Залимкана Јусупова једногласном судијском одлуком

Main Event

  1. Предраг Богдановић победио Шамила Касумова већинском одлуком судија

Погледајте и како је изгледала припрема такмичара, неколико дана пред наступ

 

Преузмите андроид апликацију.