Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Савремено доба: Висина код жена може открити много тога о лепшем полу

Ево неколико карактеристика које су специфичне за високе и ниске даме.
Фото: Pexels/Pixabay

Истраживачи са шкотских универзитета у Сент Ендрјузу и Стирлингу тврде да су више жене амбициозније и вероватно фокусираније на каријеру, а мање на породицу и приватан живот.

У студији су учествовале жене различитих висина из Аустралије, Канаде, Велике Британије и САД, а психолози су закључили да су припаднице нежнијег пола с висином изнад просека доминантније и оријентисане на каријеру.

Висина код жена може открити много тога о лепшем полу, указати на њихове личне и пословне амбиције, али и друге особености, показали су резултати више студија

Британски стручњаци наводе и да ниске жене теже дугим партнерским односима. Чешће имају децу и желе потомство, нарочито у модерним западним друштвима, због чега су окарактерисане као мајчински тип.

Фото: Pexels/This is zun

Британке високе између 151 и 158 центиметара имају већу вероватноћу да оснују породицу и живе у стабилном браку с 42 године.

Стручњаци тврде да „мале“ жене имају тенденцију да развију више мајчинских особина, али не значи да то не могу и друге.

Ранија истраживања су показала да висина утиче и на време трајања трудноће, што је нарочито карактеристично за високе жене, а за то су одговорни гени и исхрана током живота.

Да ли због висине или нечег другог, али овим дамама није лако да нађу одговарајућег партнера. Студија поменутих универзитета показала је да високе жене могу имати виши ниво тестостерона или мање естрогена, самим тим и више мушких особина.

Такође, мушкарци несвесно траже особине плодности код жена, дајући већу шансу онима с мајчинских карактеристикама, па је можда и то један од разлога зашто је високим дамама теже да пронађу сродну душу.

Ниске жене не верују превише другим људима, па их је теже уверити у нечију добронамерност. Али без обзира на то да ли сте ниски или високи, не значи да су резултати ових студија апсолутно истинити, јер свако гради своју личност и то нас чини јединственим.

Bebe u stomaku razmišljaju – njihov mozak i pre rođenja upija informacije

Преузмите андроид апликацију.