Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Савић: Ужасан напад, предстоји нам велики рад

Селектор ватерполиста Србије Дејан Савић није био у потпуности задовољан приказаном игром наше репрезентације после победе против Аустралије са 6:5 у другом коло шампионата света у Мађарској.
Фото: Танјуг/Sandor Ujvari/MTI via AP

Делфини су у врло неизвесном мечу успели на пливалишту у Сегедину да дођу до изузетно важне победе која им доноси прво место у Групи Д на Светском првенству али селектор није био задовољан приказаном игром.

„Ужашно смо играли у нападу, предстоји нам велики рад како би у наредној фази све било боље.“, рекао је селектор ватерполиста Дејан Савић.

Победом над Аустралијом ватерполисти Србије обезбедили су прво место у Групи Д на Светском првенству у Будимпешти, које гарантује директан пласман у четвртфинале такмичења, али је селектор прокоментарисао и неколико детаља који су битно утицали на исход меча.

„Лопте су биле пренапумпане, али то не мења ништа, сметале су и нама и ривалу“, кратко је изјавио Савић, а преноси сајт Ватерполо савеза.

Према ранијем договору голмани Бранислав Митровић и Лазар Добожанов бранили су по пола утакмице.

„Колико је одбрана била добра, толико од напада нисмо видели ништа. Без решења и реализације. Морамо до нокаут фазе да исправимо грешке, да имамо наш ритам. Овде су бодови били најважнији“, рекао је Добожанов.

Центар Немања Вицо истакао је да је испуњен договор што се тиче одбране, а да напад није функционисао.

„Против Американаца је био сјајан али сада… Морамо да будемо мирнији, агресивнији, повезанији. Мало су нас реметили одбраном са лакшим играчима, али на крају бар победа вреди“

Виктор Рашовић био је критичан, како према себи, тако према игри целог тима.

„Сви смо били катастрофални. Победа је једно, а грешке нешто друго. Морамо да их анализирамо јер са оваквим нападом можемо и са Казахстаном да имамо проблема. Наметнули су систем од самог старта, испливавали са свих страна али наш највећи противник нису били Аустралијанци већ наш напад. Голман им је био одличан, али су наше грешке биле неопростиве“, поручио је Рашовић.


Vaterpolisti Srbije uz dosta muke pobedili Australiju

Преузмите андроид апликацију.