Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Савић: Партизан одбија промену термина, очекује да серија почне у понедељак

Кошаркашки клуб Партизан одбио је померање старта финалне серије АБА лиге са 12. на 13. јун, о чему је челнике регионалне лиге у отвореном писму обавестио Зоран Савић, спортски директор Партизана.
савић
Фото: Танјуг/Јадранка Илић
Како је Савић навео у писму упућеном челницима АБА лиге, које је прослеђено свим медијима, цене се напори менаџмента да се реши проблем до кога је изненада дошло због одређивања истог термина утакмица АБА Лиге и Кошаркашке лиге Србије.

„Није нам познато како је могуће и због чега је дошло до таквог проблема. Што се тиче Вашег предлога за измену термина у последњем моменту, после консултација са комерцијалним службама клуба, управом и стручним штабом закључили смо, на жалост, да КК Партизан не може да прихвати предложену измену термина. Наше очекивање је да се држимо правила која смо сви у АБА лиги усвојили“, наводи се у саопштењу.

Он је додао и да је КК Партизан у складу са календаром такмичења и примљеном обавештењу о терминима утакмице раније пустио у продају улазнице за прву утакмицу финалне серије АБА Лиге, од којих је велики број улазница продао.

„Клуб очекује рекордну посету. Познато је да наше утакмице прати велики број навијача, од којих многи живе ван Београда. Јасно је да наш клуб има веома добар однос са својим навијачима, захвалан им је за безрезервну подршку и води рачуна о њима (као и они о свом клубу)“, додаје се у писму.

На крају се истиче закључак да Партизан очекује да серија почне у понедељак, 12. јуна, у термину који је раније одредила АБА лига.

„КК Партизан не може и неће да изневери навијаче који су већ купили улазнице за утакмицу. Зато би било неодговорно да прихватамо нови термин. Дакле, наш одговор на Ваше питање је да КК Партизан није сагласан са променом термина. Молимо Вас да нас обавестите у које ће се тачно време 12.6.2023. године одиграти прва утакмица финалне серије“, закључује се у Савићевом писму.

Раније је после састанка представника КЛС и АБА лиге изнет је предлог да се старт финалне серије АБА лиге помери са 12. на 13. јун.

Ledej: Moramo da uradimo sve što je do nas da osvojimo titulu

Преузмите андроид апликацију.