Недавно истраживање открило је да су микроталасне пећнице најјефтинији начин кувања.

За све оне који су заинтересовани да храну спремају на овај јефтинији начин, издвојамо неколико јела која је најбоље припремити у микроталасној рерни.
Поврће
Кување поврћа у вакууму један је од најздравијих начина за припрему самог поврћа, као и најбољи начин да се обезбеди да се кува равномерно. За припрему оброка препоручује се куповина ролни вакум паковања и складиштење сировог поврћа. Ако уклоните сав ваздух, припремљено поврће ће се држати у фрижидеру недељу дана, а паковање можете да извадите кад год спремате оброк. Ставите неперфорирану вакум кесицу поврћа у микроталасну и минут и 30 секунди касније, ваш оброк је спреман. Ако не можете да пронађете вакум пакете, можете кувати поврће у једној од посуда за микроталасну са мало воде.
Риба
Риба се изузетно добро прави у микроталасној пећници. Ако рибу покријете провидном фолијом или тањиром, риба ће се сама кувати на пари и буквално за неколико минута постати мекана, сочна и кувана.
Месо
Месо је мало изазовније. Микроталасне пећнице су генерално најбоље за кување на пари, а прављење било чега хрскавог или карамелизованог заправо не функционише. Једна опција је да кувате месо у сосу или темељцу. Ово је један од предлога како можете скувати месео у микроталасној. Кромпир нарезати на коцкице се скува у посуди за микроталасну пећницу са мало воде, а затим се изгњечи додавањем млека и путера. Лук и бели лук се затим кувају одвојено пре него што се додају млевена говедина, брашно, парадајз пире, тимијан, други зачини и још воде. Ова смеса се затим пече још седам минута у микроталасној (мешање у међувремену). Када завршите, кашиком на врх додајте пире кромпир. Као прилог послужите уз грашак такође припремљен у микроталасној.
Јаја
Кајгана у микроталасној пећници је омиљена свима који су је пробали. Само морате обавезно извадити јаја из микроталасне пре него што се прекувају да не би постали гумена. На крају кувања у кајгану додате кашичицу мајонеза за кремастију текстуру.
Др Перишић саветује како содом бикарбоном против гљивица и горушице
Преузмите андроид апликацију.