Nedavno istraživanje otkrilo je da su mikrotalasne pećnice najjeftiniji način kuvanja.

Za sve one koji su zainteresovani da hranu spremaju na ovaj jeftiniji način, izdvojamo nekoliko jela koja je najbolje pripremiti u mikrotalasnoj rerni.
Povrće
Kuvanje povrća u vakuumu jedan je od najzdravijih načina za pripremu samog povrća, kao i najbolji način da se obezbedi da se kuva ravnomerno. Za pripremu obroka preporučuje se kupovina rolni vakum pakovanja i skladištenje sirovog povrća. Ako uklonite sav vazduh, pripremljeno povrće će se držati u frižideru nedelju dana, a pakovanje možete da izvadite kad god spremate obrok. Stavite neperforiranu vakum kesicu povrća u mikrotalasnu i minut i 30 sekundi kasnije, vaš obrok je spreman. Ako ne možete da pronađete vakum pakete, možete kuvati povrće u jednoj od posuda za mikrotalasnu sa malo vode.
Riba
Riba se izuzetno dobro pravi u mikrotalasnoj pećnici. Ako ribu pokrijete providnom folijom ili tanjirom, riba će se sama kuvati na pari i bukvalno za nekoliko minuta postati mekana, sočna i kuvana.
Meso
Meso je malo izazovnije. Mikrotalasne pećnice su generalno najbolje za kuvanje na pari, a pravljenje bilo čega hrskavog ili karamelizovanog zapravo ne funkcioniše. Jedna opcija je da kuvate meso u sosu ili temeljcu. Ovo je jedan od predloga kako možete skuvati meseo u mikrotalasnoj. Krompir narezati na kockice se skuva u posudi za mikrotalasnu pećnicu sa malo vode, a zatim se izgnječi dodavanjem mleka i putera. Luk i beli luk se zatim kuvaju odvojeno pre nego što se dodaju mlevena govedina, brašno, paradajz pire, timijan, drugi začini i još vode. Ova smesa se zatim peče još sedam minuta u mikrotalasnoj (mešanje u međuvremenu). Kada završite, kašikom na vrh dodajte pire krompir. Kao prilog poslužite uz grašak takođe pripremljen u mikrotalasnoj.
Jaja
Kajgana u mikrotalasnoj pećnici je omiljena svima koji su je probali. Samo morate obavezno izvaditi jaja iz mikrotalasne pre nego što se prekuvaju da ne bi postali gumena. Na kraju kuvanja u kajganu dodate kašičicu majoneza za kremastiju teksturu.
Dr Perišić savetuje kako sodom bikarbonom protiv gljivica i gorušice
Preuzmite android aplikaciju.