Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Савети за безбедност на летњем одмору: Не дозволите да вам било шта поквари летовање

Како се приближава топло време и мисли се окрећу летњем одмору, савети о безбедности треба да вам буду на уму.
Фото:
Pexels/Element digital

Безбедност током летњег одмора помаже да се ви и ваши најмилији сећате само доброг времена које сте провели ван куће. Постоји много ствари које можете учинити да заштитите себе, своју породицу и своје драгоцености.

Како бисте могли у потпуности да се опустите на вашем одмору и не доведете себе у непријатне ситуације, битно је да предузмете све мере предострожности:

-Узмите само мало готовине са собом. Понесите већину свог новца у облику кредитних картица.
-Никада не стављајте своју кућну адресу на ознаке за пртљаг. Уместо тога упишите свој број телефона.
-Ако возите и изгубите се, немојте се заустављати на страни пута да бисте проверили мапу. Одвезите се до јарко осветљеног, јавног места да бисте то урадили.
-Никада не остављајте аутомобил без надзора док мотор ради.
-Ако идете у разгледање, питајте на рецепцији хотела да ли постоје области које треба избегавати.
-Са собом понесите само готовину која вам је потребна за тај дан. Остатак, као и све друге драгоцености, оставите закључане у хотелском сефу.
-Користите крему за сунчање широког спектра која штити и од УВ-А и од УВ-Б зрачења од сунца. Требало би да има СПФ оцену 15 или више. Нанесите крему за сунчање 15-30 минута пре изласка на сунце и често је поново наносите.
Ако узимате било какве лекове, проверите са својим лекаром или фармацеутом да бисте били сигурни да не изазивају фотосензитивност, што вас чини подложнијим оштећењу коже од ултраљубичастог сунца.
-Купајте се само на плажама које надгледају спасиоци.
-Чак и ако су на дужности спасиоци, никада не остављајте дете без надзора на плажи или базену.
-Ако пливате у океану и ухвати вас плима или струја, позовите помоћ и пливајте дијагонално преко ње или са њом док се не ослободите. -Никада не покушавајте да се ослободите струје пливајући против ње.
-Кад год сте на броду, носите прслук за спасавање који је одобрила Обалска стража.
-Ако сте пили неко алкохолно пиће, клоните се воде. Немојте управљати чамцем, скутером или било којом другом врстом пловила.

Придржавајући се савета и процедура за безбедност на летњем одмору, смањујете шансе да вам се поквари добар провод. Знајући да чините све што је потребно да осигурате своју безбедност и безбедност својих најмилијих даје вам мир док се опуштате и забављате.

Rad u otvorenim kancelarijama smanjuje stres kod zaposlenih

Преузмите андроид апликацију.