Грашак је махунарка веома слатког укуса и одличан извор протеина. Смрзнути грашак се брзо кува, тако да га је веома лако припремити. Али често губи своју текстуру и јарко зелену боју током припреме.

Разлог лежи у неправилној припреми. Замрзнути грашак не треба кувати, већ га треба одмах након вађења из замрзивача ставити у кључалу воду.
Ово „правило“ важи и за остало замрзнуто поврће. Ово су упутства:
- Не дозволите да поврће прокључа
- Додајте мало шећера у грашак или кукуруз да би поврће било још слађе
- Не додајте со пре сервирања јер то може дехидрирати поврће.
Савети за најбољи грашак:
- Прво, испразните кесицу замрзнутог грашка у лонац
- Додајте шест кашика путера, бели лук и мало шећера
- Крчкајте на средњој ватри док се путер не отопи и грашак не скувa
- Зачините јело сољу и бибером и послужите.
Преузмите андроид апликацију.