Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Савети како да скувате најбољи грашак на свету

Грашак је махунарка веома слатког укуса и одличан извор протеина. Смрзнути грашак се брзо кува, тако да га је веома лако припремити. Али често губи своју текстуру и јарко зелену боју током припреме.
Фотo: Pixabay/tobrother

Разлог лежи у неправилној припреми. Замрзнути грашак не треба кувати, већ га треба одмах након вађења из замрзивача ставити у кључалу воду.

Ово „правило“ важи и за остало замрзнуто поврће. Ово су упутства:

  • Не дозволите да поврће прокључа
  • Додајте мало шећера у грашак или кукуруз да би поврће било још слађе
  • Не додајте со пре сервирања јер то може дехидрирати поврће.
Савети за најбољи грашак:
  • Прво, испразните кесицу замрзнутог грашка у лонац
  • Додајте шест кашика путера, бели лук и мало шећера
  • Крчкајте на средњој ватри док се путер не отопи и грашак не скувa
  • Зачините јело сољу и бибером и послужите.

Рецепт дана: Класик који све генерације воле

Преузмите андроид апликацију.