Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Саучешће Вучића: Изузетно ме је погодила вест о смрти Синише Михајловића

Председник Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа породици и поштоваоцима легендарног српског фудбалера Синише Михајловића, у којем је навео да га је изузетно погодила вест о његовој смрти и оценио да ће Михајловићев стил игре остати трајна инспирација и узор генерацијама младих фудбалера.
Фото: Танјуг/ Страхиња Аћимовић

„Изузетно ме је погодила вест о смрти Синише Михајловића, легенде нашег и европског фудбала и патриоте који је свом снагом волео Србију“, навео је Вучић у телеграму саучешћа.
Вучић је нагласио да ће начин на који је Михајловић схватао и играо фудбал, „у који је уткао цео живот као играч и тренер“, остати упамћен по његовом јединственом таленту и темпераменту.

„Михин печат у спорту обојен је страшћу коју је остављао на терену, као и искреном емоцијом коју никада није скривао ни када је побеђивао, ни када је губио. Игра и борбеност којима је винуо ‘Звезду’ до светског врха, чиме је обележио део најсветлије историје овог тима и српског фудбала, одавно су ушли у анале фудбалског спорта“, нагласио је Вучић.

Како је додао, „мало је речи којима би могле да се опишу његове мајсторске бравуре на терену, а памтимо их сви, као и вансеријске голове којима је изазивао одушевљење и које је увек посвећивао свом тиму, породици и држави, поносно и искрено, као што је и играо“, наводии се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника Републике.

„Тако се носио и са страшном болешћу – борбено и уздигнуте главе, са несаломивим духом, какав је имао и на терену. Био је врхунски спортиста којег су поштовали и саиграчи и противници, а Михин стил игре остаће трајна инспирација и узор генерацијама младих фудбалера. Изражавам дубоко саучешће породици, пријатељима и поштоваоцима Синише Михајловића. Нека почива у миру“, наводи се у телеграму председника Вучића.

Српски фудбалер и тренер Синиша Михајловић преминуо је данас после дуге и тешке болести у болници у Риму.

„Gradske info“ i „Cineplexx“ vam poklanjaju dve karte za film „Avatar – Put vode“

Преузмите андроид апликацију.