Почетна > Србија
Србија

Састанак регионалне иницијативе „Отворени Балкан“ у Београду

Састанак регионалне иницијативе „Отворени Балкан“ данас и сутра биће одржан у Београду. Домаћин састанка, коме ће присуствовати и албански премијер Еди Рама, биће председник Србије Александар Вучић.
Фото: PrtSc/Instagram/buducnostsrbijeav

Северну Македонију ће представљати вицепремијер задужен за европска питања Никола Димитров, јавила је македонска агенција МИА.

Како наводи МИА, у Скопљу је саопштено да ће подстицање регионалне сарадње кроз иницијативу „Отворени Балкан“ бити настављено радним састанком у Беогаду.

Током самита биће одржана панел дискусија на тему „Дигитална трансформација као ослонац за регионалну информацију“, на којој ће бити усвојени закључци, након чега следи конференција за новинаре.

Предвиђени су и састанци представника Србије, Северне Македоније и Албаније на којима ће се разговарати о трговинским олакшицама.

Учешће на скупу раније је потврдио албански премијер Еди Рама.

Из кабинета албанског премијера потврђено је и да, након оставке премијера Северне Македоније Зорана Заева, нема промене када је реч о планираном састанку у Београду.

„Отворени Балкан“ је иницијатива за регионалну сарадњу у којој учествују Србија, Албанија и Северна Македонија.

Састанку је требало да присуствује Заев, али је после лошег резултата своје странке на локалним изборима поднео оставку на место премијера због чега неће доћи у Београд.

Вучић у Глазгову о климатским променама: Србија ће урадити много

Преузмите андроид апликацију.