Почетна > Спорт
Спорт

САС: Вулета и Синанчевић најбољи у 2021. и 2022. години

Шампионка света и Европе у скоку у даљ Ивана Шпановић Вулета и вицешампион Европе у бацању кугле Армин Синанчевић најбољи су атлетичари Србије за 2021. и 2022. годину, у избору Српског атлетског савеза (САС).
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

На свечаности у Комтрејду проглашени су и најбољи млади атлетичари у свим категоријама, а међу лауратима су и Адријана Вилагош и Ангелина Топић, освајачице медаља на СП у јуниорској и ЕП у сениорској конкуренцији.

„Спојили смо доделу за 2021. и 2022. годину, јер нисмо били у могућности због пандемије корона вируса да организујемо доделу за 2021. годину. Ове две године су можда и најуспешније у историји Српског атлетског савеза“, изјавио је председник САС Веселин Јевресимовић и истакао да је посебно поносан на организацију Светског дворанског првенства у марту када је Београд био центар светске атлетике, а Вулета освојила злато.

Такође смо имали најуспешније Европско првенство, где смо се вратили са четири освојене медаље, а ја као председник могу да будем поносан на наше атлетичаре, јер је ово круна дугогодишњег рада, додао је Јевросимовић и посебно се захвалио држави и председнику Александру Вучићу.

„Верујем да ускоро можемо да постанемо атлетска велесила, имамо талентовану децу и освојимо 15 медаља“, поручио је Јевросимовић.

Директор САС Слободан Бранковић емотивно је говорио о организацији дворанског СП и констатовао да је то био највећи спортски догађај у историји Србије.

„Атлетика је у протеклој години била сигурно најбољи спорт, освојили смо 17 медаља на великим такмичењима, четири медаље само на једном такмичењу на ЕП у Минхену, а српска атлетика је чекала европску медаљу од 1990. до 2007. године“.

Верујем да ћемо преко Министарства спорта добити средства да ову децу изведемо на прави пут, да Србија у Паризу има четири кандидата за олимпијску медаљу, ако нам буду веровали, сигуран сам да ћемо у Лос Анђелесу ту цифру да дуплирамо, додао је он.

„Атлетика није више јефтина, скуп је спорт и потребно нам је много веће улагање да то постигнемо. Ако до сада нисмо стекли поверење, не знам када ћемо. Оно што ме плаши, то је однос наше кровне организације, нико се није појавио испред Министарства спорта, столица је празна, а уредно су добили позив на време. Јер ако држава Србија нема рачуна да помаже овакву српску атлетику, онда сам ја на погрешном путу“, поручио је Бранковић.

Ивана Шпановић Вулета се захвалила у име награђених и послала поруку младим снагама.

„Наставите овако и сањајте велике снове“ , поручила је Вулета.

Kante prelazi u Liverpul?

 

Преузмите андроид апликацију.