Почетна > Србија
Србија

Сарадња са НАЛЕД-ом на путу ка декарбонизацији

Министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да је ова година прекретница у којој се одлучује о путу ка зеленој енергији, енергетској транзицији и декарбонизацији, и уједно ка економском расту и развоју и повећању конкурентности привреде.
<img src="politician.jpg" alt="politician celebrating">
Фото: PrtSc/Министарство рударства и енергетике

Она је то рекла у оквиру традиционалног септембарског сусрета НАЛЕД-а, који обележава 15 година постојања.

„Честитам, није једноставно 15 година радити и спроводити реформе. Тамо где су промене и реформе, тамо је и отпор. Поносна сам на чињеницу да је све што смо заједнички урадили довело нашу земљу на 9. место по издавању грађевинских дозвола, а били смо на зачељу, на 186. месту. Све што смо радили протеклих година било је на побољшању пословног амбијента, не само у грађевинарству и инфраструктури, зато и треба да заједно, држава, привреда и невладин сектор, наставимо сарадњу. Хвала НАЛЕД-у што учествује у акцији „Запослимо хиљаду жена“ и Етно-мрежи, то су такође важни пројекти“, рекла је Михајловићева.

Она је истакла да је сарадња са Националном алијансом за локални економски развој довела до уклањања бројних административних процедура и допринела кључним корацима у реформама у условима пословања.

<img src="wind parc.jpg" alt="wind parc produced energy">
Фото: Pixabay/ybernardi

„Сада би требало да се усмеримо на оно што је испред нас и шта можемо да урадимо како бисмо остварили економски раст и имали здраву животну средину. Да наставимо заједнички рад, сада на путу декарбонизације, зелене агенде. Требало би на томе да радимо заједно, како бисмо били успешни као у деценијским реформама које смо донели у грађевинарству“, рекла је Михајловићева.

Више информација о Споразуму између америчке компаније и Министарства рударства и енергетике у области обновљивих извора енергије можете пронаћи ОВДЕ.

 

Преузмите андроид апликацију.