Почетна > Свет
Свет

Сарадња Русије и Израела на високом нивоу – закључено после разговора лидера две земље

Руски председник Владимир Путин и његов израелски колега Исак Херцог разговарали су телефоном о сарадњи две земље, укључујући и хуманитарну сферу, саопштио је данас Кремљ.
Фото: Pixabay/rperucho

„Разговарано је о питањима билатералне сарадње, укључујући и хуманитарну сферу, узимајући у обзир богато историјско наслеђе руско-израелских односа. У том контексту, председници су разговарали о одлучујућем доприносу Црвене армије у победи над нацизмом и спасавању јеврејског народа од истребљења током Великог отаџбинског рата, као и о позитивној улози Јевреја у друштвеном и културном животу Русије“, наводи се у саопштењу Кремља, преноси агенција ТАС С.

Такође, како се наводи, руски и израелски председник разговарали су и о проблемима око рада јеврејске агенције „Сохнут“ у Русији, пренео је Интерфакс.

„Дотакнути су проблеми функционисања организације која заступа јеврејске интересе у Руској Федерацији. Договорено је да се контакти у вези са тим наставе преко надлежних ресора обе земље“, наводи се у саопштењу Кремља.

Како је истакао Кремљ, лидери су потврдили „посвећеност развоју вишеструке руско-израелске сарадње“, као и да је разговор вођен на иницијативу израелске стране.

Plan Rusije za Evroazijsku razvojnu banku

Преузмите андроид апликацију.