Почетна > Србија
Србија

Шапић: Вишњичка Бања ће добити основну школу и вртић, проширићемо Сланачки пут

 Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић најавио је данас да ће у Вишњичкој Бањи у наредном периоду почети изградња основне школе и вртића, као и да ће се проширити улица Сланачки пут.
Фото: PrtSc/Instagram/acasapic

Шапић је навео да ће основна школа моћи да прими 900 деце и да се очекује да крајем следеће године почне изградња.

„То ће бити модерна школа. Следеће године улази у план и програм Града Београда и по некој динамици годину дана ће трајати израда пројектне документације и свих дозвола. Очекујемо да крајем следеће године крене да се гради, а можда ћемо већ 2025. или почетком 2026. године овде имати заиста велику школу“, рекао је Шапић новинарима у Вишњичкој Бањи.

Како је навео, у плану је да почне изградња и вртића, који ће моћи да похађа 270 деце, а налазиће се поред школе.

„Такође 2024. године улази у план Града Београда. И ту смо скроз чисти са имовином, улази се у израду пројектне документације. Одлуку смо донели, новац смо обезбедили, остаје да то реализујемо“, рекао је он.

Шапић је навео и да ће Град увести нови принцип, да кад започне изградњу школе гради и вртић поред ње.

Шапић је најавио и да ће бити проширена улица Сланачки пут, која ће, како је рекао, бити проширена са још две траке, па ће их уместо досадашње две бити четири.

„Ту је остала експропријација коју очекујемо да ћемо завршити у току 2024. године“, рекао је он.

Шапић је навео да је и потписан уговор за изградњу тунела који ће, како је рекао, за неку годину омогућити да се од Вишњичке Бање до Новог Београда стиже за око 15 минута.

„Проширеном Вишњичком улазите у Деспота Стефана, чим уђете у Деспота Стефана улазите у тунел, испод центра града излази се право код Економског факултета директно на нови Савски мост и налазите се у центру Новог Београда“, рекао је Шапић.

Додао је да ће тај пројекат вероватно бити највећи саобраћајни пројекат у Београду у последњих неколико година, који ће, како је рекао, суштински променити саобраћајну слику града, а од кога ће имати највећу корист грађани који живе у Вишњичкој Бањи.

„Имам утисак да је овај део града био потпуно заборављен, а објективно је на пар километара од центра, није суштински далеко, само је инфраструктирно, саобраћајно био неадекватно повезан, јер је ширење Београда и број становника једноставно превазишао инфраструктиру која је овде била“, рекао је Шапић.

 

Brnabić: Hajde da zajednički stvaramo Srbiju bez barijera

Преузмите андроид апликацију.