Почетна > Србија
Србија

Шапић са МЕДЕФ-ом о актуелним и будућим пројектима

Учешће француских компанија у највећим пројектима Града Београда као и будућа сарадња били су тема састанка градоначелника Александра Шапића са делегацијом „Покрета француских предузећа“ (МЕДЕФ) на чијем челу је Кристоф Пети.
Фото: Танјуг/Беоинфо/Секретаријат за информисање Града Београда

Шапић је подсетио да су француске компаније део три највећа београдска пројекта – метроа, постројења за комунални отпад у Винчи, те фабрике за прераду отпадних вода, саопштио је градски Секретаријат за информисање.

Делегација МЕДЕФ-а (Моувемент дес ентреприсес де Франце) у Србији је у петодневној посети, током које су имали сусрете са председником државе и министром финансија.

Шапић је оценио да је састанак прилика да се разговара и о сарадњи на на будућим краткорочним и дугорочним пројектима.

Наводи се да је поменута идеја да се железницом повежу град Београд, Аеродром „Никола Тесла” са будућим националним стадионом.

Истакнуто је да ће Град Београд активно допринети реализацији овог пројекта.

Шапић је рекао да је присуство француских компанија најбоља препорука другим компанијама да инвестирају у српску престоницу, те да су оне добродошле.

Из француске делегације, коју чине представници 19 компанија, навели су да је циљ разговора био представљање важних пројеката у Београду, као и области у којима француски привредници могу да понуде реализацију од почетка до краја, по систему „кључ у руке”.

Градска страна саопштила је да су Французи исказали да су препознатљиви по обезбеђивању широке лепезе градских услуга због чега би могли бити одличан партнер Београду.

Састанку су присуствовали заменица градоначелника Весна Видовић, градски менаџер Мирослав Чучковић, секретар за привреду Никола Кожовић и директор ЈКП „Београдски метро и воз” Андреја Младеновић.

Vučić sa Franciskom Brantner o saradnji sa Nemačkom

Преузмите андроид апликацију.