Почетна > Србија
Србија

Шапић најавио формирање јединственог секретаријата

Градоначелник Београда Александар Шапић најавио је данас формирање јединственог секретаријата који ће обухватити садашње секретаријате за инспекцијске послове, комуналне милиције и део службе Беокома за комуникацију са грађанима.
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Шапић је на Првој редовној конференцији за новинаре рекао да би тај јединствени секретаријат могао да се зове Секретаријат за инспекцију, надзор, помоћ и комуникацију, али да ће то још бити дефинисано.

Како је истакао, идеја је да се на овај начин умреже све надлежне службе из овог сектора.

„Комунални милиционер треба да буде на улици и да буде пријатељ, заштитник, надзорник, комшија и неко ко ће бити на услузи Београђанима, што већ дуго није“, рекао је Шапић.

Градоначелник је навео да ће инспектор бити умрежен са грађанима на улици и да се више неће звати комунални милицајац, те додао да ће предложити да се зове београдски лични асистент, надзорник, пријатељ…уз чији назив би стајао акроним „БЕЛИ“ од „београдски лични“.

„Комуникација са грађанима ће бити таква да њему на улици може да приђе било ко и да у року од највише 72 сата добије информацију која се тиче Градске управе“, рекао је Шапић.

Додао је да ће та особа давати информације са терена односно указивати на покварене семафоре, неиспражњене контејнере, гужву у саобраћају или било какву врсту инцидента.

Sutra nestabilno i malo svežije, lokalne nepogode

 

Преузмите андроид апликацију.