Почетна > Србија
Србија

Шапић: Надам се да ћу сада добити подршку за уређење приобаља

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је данас да се нада да ће, након потонућа сплава „Фристајлер“, коначно добити подршку јавности за уређење београдског приобаља.
шапић
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Шапић је ракао да је срећан што је све прошло без жртава и велике материјалне штете. Додавши да би то могао да буде разлог да му дају подршку за оно што покушава да уради у приобаљу. Да се коначно, како је рекао, стане на пут власницима сплавова.

Он је подсетио да је Скупштина града у октобру први пут донела одлуку о уређењу београдског приобаља. Где се тачно зна како сплав треба да изгледа, које габарите треба да има, које услове да испуњава, колико треба да буде размак између сплавова. Под којим околностима да ради и има званичан прикључак за воду и струју, да нема дивље прикључе.

„Између осталог, и ово што је сада актуелно. Кажу да је „Фристајлер“ био регистрован за 220 људи. Да, али као плутајући објекат или пловеће тело, не као објекат који стоји, јер они стоје везани за обалу. Ми још не знамо колико људи у тим околностима може да буде. То ћемо тек да видимо након нове одлуке Скупштине града“, рекао је Шапић.

Он је такође подсетио да су пре десетак дана били протести који су затворили пола града, због тога што је, како је рекао, неко покушао да уведе ред у приобалље.

Шапић је истакао да власници сплавова не плаћају закуп, немају папире, не испуњавају противпожарне мере, не поштују минималан размак од 15 метара.

„Рекли су плаћамо воду и струју, а испоставило се да је њих 40 нелегално прикључено, јер им је неко то дозволио“, истакао је Шапић.

MUP: Pritvor osumnjičenima za incident na Fristajleru

 

Преузмите андроид апликацију.