Почетна > Србија
Србија

Шапић: Лекари су један од четири стуба нашег друштва

Здравство је један од четири стуба на којима почива свако друштво. Симболише га лекар и зато ћу као градоначелник учинити све да помогнем српским лекарима без којих наш народ и држава тешко могу да опстану. Рекао је градоначелник Београда Александар Шапић на отварању 20. конгреса лекара Србије и обележавању 150 година Српског лекарског друштва.
шапић
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Он је истакао обавезу и одговорност да са овог места покуша још више да помогне него што је Град Београд до сада чинио за професију. Која је, како је рекао, једна од кључних.

„Свако друштво одувек лежи на четири основна стуба, а то су здравство, које симболишу лекари, безбедност коју симболише војник, образовање чији је симбол учитељ или професор и духовност коју симболише црква или свештеник. Када неко друштво изгуби једно од та четири ослонца оно тада губи себе. Нисам сигуран да има неку светлу будућност“, казао је Шапић.

Казао је и да је професија лекара изузетно важна да је лекарској струци припадао и његов отац. Да му је познато колико је тај посао тежак, одговоран, а истовремено и леп.

Danas se obeležava godišnjica prisajedinjenja Vojvodine Srbiji

 

Преузмите андроид апликацију.