Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Саопштење за медије градског одбора Српске напредне странке у Новом Саду

Тајкунски и такозвани независни медији којима је ширење лажи и мржње основа уређивачке политике, сад покушавају да лажу Новосађане тенденциозно изврћући чињенице у изјави градоначелника Новог Сада.
Фото: РТВ/Александар Галић

Вероватно на њихову велику жалост, али Град Нови Сад је толико економски снажан да може да се носи са елементарним непогодама какве је имамо последњих недеља, да се хитно и у рекордно кратком року санирају штете, и да град нормално функционише.

Данас је буџет Града већи за преко 90% у односу на време када су они управљали истим и отимали од Новосађана. При томе, све градске службе раде “као један”, у циљу да се сто пре изборе са последицама непогода које смо имали.

Наш градоначелник је поносно истакао да сваку штету коју претрпе грађани можемо да санирамо, у ситуацији када уместо 15 литара кише по квадратном метру, за колико је пројектована канализациона мрежа, падне рекордних 65 литара по квадратном метру. И да тајкунски медији и квази стручњаци из ССП- а имају и мало мозга, они би бар разумели игру бројки.

Не очекујемо да то знају, али ту смо да их научимо да сваки канализациони систем у Европи може да прими око 15 литара кише по квадратном метру, а нама је пало 65 литара и ниједан систем не може то да истрпи. И да, стручњаци кажу да може да се ради канализација која може толику количину падавима да издржи, али струка каже да то није економски оправдано већ да је лакше људима надокнадити штету који су претрпели. А ублажавање евентуалних већих штета смо ублажили свих тих ноћи и дана зато што смо добро организовани као Град и што је на свим локацијама на којима је било проблема са обимом падавина, био читав јавни и приватни сектор са десетинама механизације и људства.

Али шта ти што данас лупетају глупости знају шта је струка, када је реч о истим људима, само “препакованим” у друге страначке боје, који су украли од Новосађана цео један Булевар Европе, који су украли од новосадских малишана целу кухињу Радосног детињства, који су уништавали фабрике и остављали људе без посла. Нису грађани „кратке“ памети да све то забораве.

Нова инфраструктура у улици Војводе Книћанина

Преузмите андроид апликацију.