Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Саопштење за јавност Градског одбора Српске Напредне странке у Новом Саду

У историји политичког бешчашћа јуче је исписана нова страница. Свеопшти медијски напад који је координирано изведен против племените идеје о подизању храма у Новом Саду најбоље говори да они који су унели политику раздора и насиља у наш свакодневни живот, настављају свој срамни рад на дестабилизацији и урушавању сваке нормалности.
Фото: РТВ/Александар Галић
Данас, иако је 2024. година као да неко покушава да оживи оно време када су свештеници убијани а храмови рушени и паљени. То је озбиљна претња за нашу демократију и доказ да тоталитарне политичке идеологије још увек покушавају да остваре своје ужасавајуће идеје и намере.

Идеја о подизању храма у овом делу Града стара је деценијама. Уосталом, непрегледне колоне људи које празницима присуствују литургијама на Грбавици најбоље илуструју колика је духовна жеђ становника Лимана за својим храмом. Зашто би Лиману било ускраћено оно што други делови града имају? Пропагандне флоскуле које се понављају против сваког планског документа и тај степен аутодеструктивности према било чему урађеном можда најбоље доказује да носиоци ових идеја не желе добро ни Новом Саду нити својим суграђанима.

Ради јавности, важно је напоменути да место које одређено да се подигне храм је сада неуређена површина која ће се планским документом коначно уредити. После 80 година чекања, град Нови Сад је започео изградњу меморијланог центра за жртве јануарског Погрома 1942. године. Да ли су они који олако критикују идеју подизања храма свесни да је најлепша Дунавска плажа била и место највећег масовног страдања наших суграђана у јануару 1942. године. Подизањем овог храма исправила би се историјска неправда заборављања овог страшног ратног злочина.

Острашћеним појединцима данас смета све па чак и вртић, индустријска зона, балетска школа,научно-технолошки парк, мостови, обнова и изградња топловода и водовода, дуплирани градски буџет…

Српска напредна странка је показала и доказала да је Нови Сад град победник, и да ношени великом подршком наших суграђана нећемо бити заустављени у напору да учинимо наш град лепшим. А доказ шта смо све учинили је жеља бројних људи да дођу у Нови Сад не само да студирају већ и да живе. Нови Сад ће остати град отвореног срца за све и за сваког, место где се свака вероисповест уважава и поштује.
Без обзира на срамне нападе и несхватљиво противљење агресивне мањине, Српска напредна странка ће увек бити за нове мостове, храмове, вртиће и школе, а то делима и показује.

Gradonačelnik Đurić poslao jasnu poruku: Danas dižu glas protiv gradnje crkve, sutra će biti protiv gradnje vrtića i bolnice

Преузмите андроид апликацију.