Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Само један невероватан састојак може бити одговоран за меко и свеже тесто

Неке од најважнијих карактеристика доброг пецива су мекоћа и свежина, а то можете постићи додавањем једног састојка током припреме. Као што је глутен одговоран за растезљивост пецива, скроб може бити одговоран за меку текстуру.
Фото: Pixabay/congerdesign

Повећање нивоа скроба може побољшати хидратацију теста. Скроб се повећава везивањем воде, а сам процес се назива желатинизација. Међутим, оно што је мање познато је да инстант пире кромпир пахуљице могу помоћи у повећању скроба. Додајте инстант пире кромпир у основно или меко пециво којем желите да додате још мало мекоће.

Овај трик је намењен за хлеб, сендвиче, ролнице и слатка пецива. За рецепте за пецива који користе око три шоље брашна, додајте четвртину шоље инстант пиреа.

Пошто је сврха скроба да задржи вишак воде и повећа укупну хидратацију вашег теста, потребно је додати и три кашике воде у количину воде или друге течности у рецепту.

Пире треба додати након што квасац нарасте.

Током кувања, имајте на уму да се рецепти за пецива увелико разликују у хидратацији, тако да треба да будете спремни да направите мала подешавања током фазе мешања.

Пажљиво посматрајте тесто након што почнете да мешате брашно, а ако приметите да је тесто тврдо, додајте кашику-две воде и наставите да мерите.

Ако је тесто превише лепљиво, додајте брашно кашику по кашику док не добијете жељену конзистенцију. Затим испеците тесто према упутствима у рецепту који користите.

Предности додавања мале количине инстант пиреа су двоструке.

Ваше пециво ће бити мекше када га извадите из рерне и дуже ће остати свеже. Осим тога, пецива са овим састојком су одлична и након загревања у микроталасној пећници.

Razlozi zbog kojih se doručak ne preskače: Zašto je važno da ne zaboravite da jedete kad ustanete?

Преузмите андроид апликацију.