Неке од најважнијих карактеристика доброг пецива су мекоћа и свежина, а то можете постићи додавањем једног састојка током припреме. Као што је глутен одговоран за растезљивост пецива, скроб може бити одговоран за меку текстуру.
Повећање нивоа скроба може побољшати хидратацију теста. Скроб се повећава везивањем воде, а сам процес се назива желатинизација. Међутим, оно што је мање познато је да инстант пире кромпир пахуљице могу помоћи у повећању скроба. Додајте инстант пире кромпир у основно или меко пециво којем желите да додате још мало мекоће.
Овај трик је намењен за хлеб, сендвиче, ролнице и слатка пецива. За рецепте за пецива који користе око три шоље брашна, додајте четвртину шоље инстант пиреа.
Пошто је сврха скроба да задржи вишак воде и повећа укупну хидратацију вашег теста, потребно је додати и три кашике воде у количину воде или друге течности у рецепту.
Пире треба додати након што квасац нарасте.
Током кувања, имајте на уму да се рецепти за пецива увелико разликују у хидратацији, тако да треба да будете спремни да направите мала подешавања током фазе мешања.
Пажљиво посматрајте тесто након што почнете да мешате брашно, а ако приметите да је тесто тврдо, додајте кашику-две воде и наставите да мерите.
Ако је тесто превише лепљиво, додајте брашно кашику по кашику док не добијете жељену конзистенцију. Затим испеците тесто према упутствима у рецепту који користите.
Предности додавања мале количине инстант пиреа су двоструке.
Ваше пециво ће бити мекше када га извадите из рерне и дуже ће остати свеже. Осим тога, пецива са овим састојком су одлична и након загревања у микроталасној пећници.
Razlozi zbog kojih se doručak ne preskače: Zašto je važno da ne zaboravite da jedete kad ustanete?
Преузмите андроид апликацију.