Ако купујете упаковано месо, оно не сме да садржи воду. Иако многи људи мисле да је нездраво, маст даје месу велики део његовог укуса.

Квалитетно месо треба да има мало интрамускуларне масти, а то се види по белим пругама налик на жиле којима је месо прошарано.
Осим тога, ако се купује упаковано месо, оно не сме да садржи воду.
Пре него што га ставите у корпу, пажљиво га погледајте, не треба вам више од пет секунди. Ако месо лежи у крвавој води, значи да је старо.
Боја: Идеална боја зависи од меса. Телетина треба да буде светла, али не бела, баш као и живина. Говедина треба да буде средње црвена, али не превише тамна. Свињетина је идеално бледо ружичаста. Треба избегавати све сивкасте нијансе меса.
Чврстоћа: Постоји још један начин да лако проверите да ли је упаковано месо још свеже. Ако се притисне прстом, мора се брзо вратити у првобитно стање и не сме бити никаквог удубљења, а површина меса мора бити сјајна.
Преузмите андроид апликацију.