Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Самарџић: Нисам још донео одлуку за кога ћу играти

Фудбалер Удинезеа Лазар Самарџић поручио је да још не зна да ли ће наступати за А репрезентацију Немачке или Србије.
Фото: Unsplash/Emilio Garcia

„Чуо сам и прочитао много вести и испратио дискусије о мојој репрезентативној будућности. Моја породица и ја се осећамо веома почаствовано и поносно. Ја сам млад играч, али са јасним циљевима! Чврсто стојим са обе ноге на земљи, напорно радим, фокусиран сам и одлучан. Веома сам срећан стартом ове сезоне. Као тим смо остварили сјајне резултате и добро смо позиционирани.

Остварили смо и велику победу над Интером, а ја сам играо и дао свој допринос. Зато је мој апсолутни фокус у овом моменту на тимовима чији сам члан и и да у њима повећам минутажу. Желим да се развијем у апсолутног стартера и све остало за мене није тренутно приоритет. Ако остварим циљеве и доситгнућа која сам себи зацртао, онда ћу заслужити да будем номинован за неке будуће задатке. И тек онда могу и морам да донесем одлуку за коју ћу бити спреман“, написао је Самарџић на друштвеним мрежама.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић јуче је изјавио да нема дилему да ће Самарџић одабрати Србију.

„Приметио сам да није било дилеме да ли ће играти за Немачку или Србију, наравно да је опредељен да игра за Србију. Договор је да у следећем циклусу, а то је март, ако настави да игра добро, да дебитује за Србију и буде на списку. То је нешто са наше стране што је требало да урадимо и на њима је да одаберу страну. Ту нема никакве дилеме око њега“, рекао је Стојковић.

Лазар Самарџић рођен је у Берлину и професионалну каријеру почео је у Херти, а затим је прешао у Лајпциг из ког је отишао у Удинезе.

Прошао је све млађе репрезентативне селекције Немачке, а недавно је у интервјуу за Газета дело спорт поручио да се „више осећа као Немац“.

Markizo: Vlahović nije napredovao od dolaska u Juventus

Преузмите андроид апликацију.