Почетна > Србија
Србија

Сајмови запошљавања у марту у Краљеву, Сенти, Сомбору, Лесковцу и Пироту

На сајмовима запошљавања које организује Национална служба за запошљавање (НСЗ) предстојећих дана у Сенти, Сомбору, Лесковцу и Пироту биће понуђено укупно око 2.800 радних места.
Фото: Градске инфо

Сајам запошљавања у Краљеву биће одржан 29. марта, у Дому Војске, и очекује се учешће 30 послодаваца са територије Краљева, који ће понудити више од 1.500 радних места за раднике различитих квалификација и профила занимања.

У оквиру манифестације предвиђена је и додела одлука за стручну праксу по актуелном јавном позиву НСЗ.

Сајам запошљавања у Сенти, како се наводи на сајту НСЗ биће одржан 31. марта у спортској хали Сента, а преко 20 послодаваца ће понудити око 200 радних места.

У понуди су позиције за незапослене са високом и средњом стручном спремом, а велики број слободних послова биће и за особе без квалификације.

Кандидати са високом стручном спремом моћи ће да конкуришу за послове машинских инжењера, фармацеута, економиста и менаџера, док ће незапослени са средњом стручном спремом моћи да конкуришу за позиције продаваца, агената теренске продаје, административних радника, књиговођа, цнц оператера, бравара, електричара, референата набавке и друго.

Што се тиче неквалификованих радника, на сајту наводе да се тражи велики број оператера у производњи каблова, сезонских радника у обради дувана, помоћних шивача, хигијеничара и још много других.

Сајам запошљавања у Лесковцу биће такође одржан 30. марта у спортској хали „Партизан“, а учешће је најавило 30 послодаваца из области дрвопрерађивачке, текстилне и индустрије грађевинског материјала, производње и прераде хране, електроиндустрије, услуга осигурања и трговине.

Они ће понудити више од 450 радних места, различитих профила занимања, међу којима су дипломирани економисти, менаџери, правници, инжењери техничких струка, шивачи, столари, тапетари, кувари, конобари, рецепционери, монтери намештаја, машински механичари, електричари, оператери, магационери, пакери, возачи, виљушкаристи, продавци, касири, агенти продаје осигурања и радници за рад у производњи.

Сајам запошљавања у Пироту најављен је за 30. март у сали „Газела“, а 40 послодаваца са све четири општине Пиротског округа, незапосленим суграђанима ће понудити више од 350 слободних радних места.

Како наводе, највише понуда биће за раднике у текстилној индустрији (кројач, шивач, технолог текстилне конфекције), затим машинској индустрији (бравари, заваривачи, машинбравари, машински техничари, машински инжињери), као и у области саобраћаја (возачи камиона), угоститељства (кувари, конобари, пекари, посластичари, прехрамбени техничари).

Траже се и тапетари, столари, трговци, магационери, менаџери продаје, агенти осигурања, израђивачи горњих делова обуће, геронтодомаћице и многи други.

Последњег дана марта биће одржан Сајам запошљавања у Сомбору у Спортском центру „Соко“, а 30 послодаваца ће понудити преко 300 радних места.

Кандидати са високом стручном спремом моћи ће да конкуришу за радна места ектро и машинских инжењера, технолога, архитеката, дипломираних правника и инжењера безбедности.

Они са средњом стручном спремом, како се наводи на сајту НСЗ моћи ће да конкуришу за послове продавца, касира, аранжера, агената теренске продаје, административних радника, цнц оператера, отвправника возила, бравара, електричара, референата набавке, бродомонтера, мехатроничара, кондуктера, фризера.

Понуда за неквалификоване раднике на сомборском сајму биће такође добра, јер се и овде тражи велики број оператера у производњи каблова, гумених одливака, помоћних шивача, помоћних обућара, тракториста, сточарских радника, хигијеничара и других.

Уз послодавце, своје штандове на сајму ће имати и Национална служба за запошљавање, Град Сомбор, Центар за социјални рад Сомбор, Привредна комора Сомбор, ПИО Фонд и РФЗО.

Jako nevreme praćeno gradom pogodilo okolinu Čačka

Преузмите андроид апликацију.