Почетна > Нови Сад
Нови Сад НС запошљава

Сајам запошљавања 12. октобра у Новом Саду

Трећи војвођански Сајам запошљавања „Top Job“ биће одржан 12. октобра у хали Спенс у Новом Саду.
Фото: Pixabay/ccfb

Након две године паузе због пандемије ковида, на једном месту ће се наћи велики број компанија, али и кандидата, што на много начина олакшава проналазак кадрова, а са друге стране и запослења, саопштили су организатори.

У комуникацији са компанијама Top Job је дошао до података да више од 60 одсто компанија има проблем у проналажењу кадрова искључиво преко онлине система за регрутацију.

„Многе оперативне позиције које захтевају брзо запошљавање не могу да се ефикасно попуне преко дигиталних канала – сортирање огласа, слање биографије, прегледање биографије, звање кандидата на интервју и коначно – запошљавање“, наводе из Top Job-а.

Додају да је овај процес чцесто предугачак, посебно за раднике који већ раде у производним компанијама на позицијама као што су достављач, курир, продавац, месар и сличне, промет радника на овим позицијама је веома велики и компаније испаштају јер не могу брзо и директно да их регрутују.

Истичу да је Сајам запошљавања најјефтинији и најефикаснији начин запошљавања јер на лицу места дође велики број кандидата где компанија може одмах, у кратком интервјуу да процени да ли је кандидат одговарајући, али исто тако и кандидат може да процени да ли жели да ради у одређеној компанији.

Gde u Novom Sadu možete pojesti najpopularnije japansko jelo? 

 

Преузмите андроид апликацију.