Почетна > Србија
Бизнис Србија

Сајам традиционалне хране и пића данас на Сава Променади

Сајам традиционалне хране и пића, на којем наступа више од сто излагача из Србије и региона, одржава се данас на београдском шеталишту Сава променада, у оквиру четвртог по реду „Gооd Food  & Wine“ Фестивала.
Фото: Градске инфо

Посетиоцици до 23 сата могу да уживају у дегустацији различитих производа од меда, разних вина, ракија, ликера, традиционалних пецива, колача, сухомеснатих и млечних производа.

Такође, на сајму су доступни и различити производи од ткања, домаће рукотворине, традиционални одевни предмети и ношње, а организоване су и радионице на којима грађани могу да се опробају у старинским занатима.

Сајам је данас свечано отворила представница Министарства трговине, туризма и телекомуникације Данијела Вићентијевић и истакла да МИнистарство континуирано пружа подршку манифестацијама које се односе на промовисање гастрономије, вина и генерално домаћих бреднова и традиције.

„Светска туристичка организација каже да храна више није само егзистенцијална потреба него нешто што мотивише људе на релаксацију и опуштење“ поручила је она,

Организатори из центра Спектар казали су да је циљ ове манифестације да промовише традиционалне производе са овог поднебља, српску привреду, али и турижам и Београд.

Добродошлицу великом броју окупљених грађана здравицом је пожелео Драгиша Симић, песник и здравичар из Мионице, као и портпарол фестивала и витез вина Миша Цхирић, који је захвалио спонзорима и Министарству трговине, туризма и телекомонукације на подршци.

Манифестацију су обогатили наступи фолклораша, међу којима су и чланови културно-уметничких друштва „Колан“ и „Вук Карадзић, а уручена су и признања за најбоље црвено и црно вино, ракију, сухомеснате и млечне проивод, мед и бројна друга.

Током данашње манифестације организована су и предавања на тему хране и пића, али и богат забавни програм који ће употпунити тамбураши, народни певачи и фолклорни ансамбли.

Za bezbednost hrane zaduženo 13 laboratorija

Преузмите андроид апликацију.