Почетна > Србија
Србија

Сајам послова и пракси у Београду

У Београду јуче отворен 17. по реду Сајам послова и пракси „Job Fair – Креирај своју будућност“, у организацији студената техничко-технолошких и природно математичких факултета. Овај сајам, као и прошлогодишњи, одвија се онлајн, седиште овогодишњег сајма је Karbon Hub, а траје још данас од 12 до 18 часова.
Фото: Pixabay/Free-Photos

Више од стотину студената учествује у реализацији свих активности на сајму, које имају 2D и 3D платформу, посредством које се дочаравају штандови компанија које нуде послове и праксу у згради техничких факултета, овог пута искључиво онлајн, објашњава Марија Рајковић која учествује у реализацији сајма.

„Учесници, тачније студенти, имају могућност да погледају штандове и да изаберу да ли желе да погледају 2D, или 3D платформу, која представља виртуални приказ зграде техничких факултета и да обилазе штандове компанија, да уђу у Zoom позив са њима и да на тај начин остваре комуникацију“, каже Рајковић.

На адреси „jobfair.rs“ послове нуди велики број компанија из ИТ сектора, привреде, електропривреде и фармацеутске индустрије.

Прошле године је онлајн сајам посетило око 4.000 студената, а њих чак три хиљаде послало је радне биографије.

Осим проналажења послова и пракси, сајам студентима нуди и друга корисна искуства, каже Јована Малеш, студенткиња Технолошко-металуршког факултета.

„Оно што је феноменална прилика јесте то што долазе регрутери из компанија, у склопу радионице симулације разговора за посао и тада студенти заправо имају први контакт и прву прилику да буду интервјуисани од стране истих регрутера и да унапреде и своје презентационе вештине и да пробију лед што се тиче тог разговора за посао“, каже Малеш.

Такође, инжењери из више различитих компанија кроз „tech-talk“ покрећу разноврсне теме, у чему студенти учествују интерактивно. Из године у годину, више десетина студената проналазило је посао, захваљујући овом сајму.

Ove nedelje kombinovana nastava u 6 opština i gradova

 

Преузмите андроид апликацију.