Почетна > Свет
Свет

САД: Републиканци траже лојалности од чланова који учествују у изборним дебатама

Председавајућа Националног комитета републиканске странке (РНЦ) Рона Макданијел изјавила је данас да ће сви чланови странке који желе да учествују у дебатама за избор републиканског председничког кандидата на изборима 2024. године морати да потпишу обећање о лојалности.
Фото: Pixabay/12019

Према њеним речима, сви делегати који намеравају да учествују у примарним изборима за кандидате Републиканске странке мораће да потпишу обећање да ће подржати победничког страначког кандидата, преноси лондонски Гардијан.

Рона Макданијел која је на челу РНЦ од 2017. године, рекла је за Си-Ен-Ен да би сви делегати требало да потпишу „на слепо“ обећање о лојалности иако коначна листа критеријума за дебате још није објављена.

„Ако намеравате да будете учесник дебате Националног комитета републиканске странке, тражећи од бирача да вас подрже, требало би онда и ви да обећате да ћете подржати бираче и онога кога они буду изабрали за кандидата“, рекла је Мекданијелова.

Новинарка Си-Ен-Ена је у наставку емисије пустила снимак једног интервјуа са Доналдом Трампом у којем је бивши председник рекао да није сигуран да ли би подржао евентуалног кандидата републиканаца ако то није он лично.

Реагујући на овај снимак са Трампом, Мекданијелова је рекла да је уверена да ће сви републиканци потписати обећање о лојалности.
„Стварно сам уверена и мислим да би и председник Трамп желео да буде учесник дебате“, рекла је Макданијел.

Preminuo Entoni Čikone, stariji brat Madone

Преузмите андроид апликацију.