Почетна > Свет
Свет

САД прикупиле 510 извештаја о НЛО у 2022.

САД су у 2022. прикупиле 510 извештаја о неидентификованим летећим објектима (НЛО), од којих су многи летели у осетљивом војном ваздушном простору, а поред тога што нема доказа о ванземаљцима, они и даље представљају претњу, наводи се у извештају Владе САД са којег је јуче скинута ознака тајности.
Фото:WikimediaCommons/TELLURIDE 749

АП наводи да је након анализе утврђено да већина извештаја говори о објектима “неупадљивих карактеристика“ и да се они могу окарактерисати као системи беспилотних летелица или објекти налик балонима.

“Сусрети са НЛО се дешавају у ограниченом или осетљивом ваздушном простору, што повећава забринутост за безбедност летова или активности прикупљања података од стране противника“, саопштила је Канцеларија директора националне обавештајне службе у свом извештају за 2022.

Прошле године Пентагон је отворио Канцеларију за решавање аномалија у свим доменима, која се искључиво фокусирала на примање и анализу свих извештаја о неидентификованим појавама, од којих су многе пријавили војни пилоти, а Канцеларија сарађује са обавештајним агенцијама на даљој процени тих инцидената, преноси АП.

Турска: Шведска мора да предузме одлучне мере против ПКК да би ушла у НАТО

Преузмите андроид апликацију.