Почетна > Свет
Свет

САД: Нећемо оклевати да уведемо додатне санкције Русији и Северној Кореји

Администрација председника САД Џозефа Бајдена “неће оклевати“ да уведе додатне санкције Русији и Северној Кореји ако закључе било какве нове послове са оружјем, саопштено је из америчког Стејт департмента.
Фото: WikimediCommons/AgnosticPreachersKid

“Већ смо предузели низ акција да санкционишемо ентитете који су посредовали у продаји оружја између Северне Кореје и Русије и нећемо оклевати да уведемо додатне мере ако то буде потребно“, рекао је портпарол Стејт Департмента Метју Милер, преноси Ројтерс.

Милер је оценио да је “забрињавајуће“ што Русија и Северна Кореја разговарају о повећању сарадње која би, како је рекао, могла да наруши резолуције Савета безбедности Уједињених нација (СБУН).

“Када видите нешто што изгледа као повећана сарадња и, вероватно, војни трансфери, то је прилично забрињавајуће и потенцијално би представљало кршење више резолуција СБУН“, рекао је портпарол.

Председници Русије и Северне Кореје, Владимир Путин и Ким Џон Ун, састали су се јуче на космодрому Восточни, у Русији.

Јављено је да је са Кимом у Русију пошао и Јо Чун Ријонг, званичник владајуце странке који се Киму такође био придружио у недавним обиласцима фабрика за производњу артиљеријских граната и пројектила.

Руска ПВО оборила 11 украјинских дронова изнад Крима

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке