Почетна > Србија
Србија

САД донирале скенер и рендген ВМЦ на Карабурми

САД су поклониле Војно-медицинском центру на Карабурми мултислајсни скенер и рендген, а донацији су данас присуствовали министар одбране Небојша Стефановић и амерички амбасадор у Србији Кристофер Хил.
Фото: Танјуг

Стефановић се захвалио САД-у и амбасадору Хилу на одличној сарадњи коју су имали, јер су у последњих десетак година донације у цео сектор Министарства одбране и Војске Србије износиле од више од 47 милиона долара.

„Данас имамо донацију мултислајсног скенера и рендген уређаја који ће бити у војној ковид болници на Карабурми, а надамо се да ће, када ковид буде иза нас, то бити права војна болница и да ће ови уређаји практично бити зачетак те установе. Наравно, са уређењем које планирамо и набавком нових уређаја“, поручио је Стефановић.

Он се захвалио подршци које су САД дале војном здравству у Србији зато што су те донације биле значајне у техници, опреми, али и у обуци кадрова.

„Стратешко партнерство које имамо желимо да развијамо у будућности. За нас је важно да наши војници у сваком тренутку буду збринути, да војници знају да неко брине о њима, а војно здравство брине и о свим другим људима у Србији и наша војно-медицинска академија и центри су отворени за све грађане Србије“, истакао је Стефановић.

Он је додао да је српско војно здравство спремно да грађанима пружи сваку помоћ својим огромним знањем, искуством и лекарима који тамо раде.

„Верујем да смо показали како се спасавају животи“, рекао је Стефановић и захвалио се лекарима у ВМЦ који су у најтежим временима ковида спасавали животе не размишљајући о својим, као и свом особљу у сектору здравства који су посвећени својим пацијентима и поносно носе име Србије и војног здравства свуда у свету.

Амбасадор Хил се захвалио Стефановићу што је у прилици да посети тако првокласну установу као што је ВМЦ и на делу види пример растуће успешне сарадње.

„Мислим да сваки родитељ било где, чији је син или ћерка у војсци, зна да ће њихово дете имати најбољу негу, што је у Србији случај. Ово није само питање сарадње и техничке опремљености, већ и спремности Србије да инсталира и рукује таквом опремом како треба. Радујум се сарадњи наше Војске са Војском Србије на свим нивоима“, рекао је Хил и додао да је опрема која је донирана произведена у „Џенерал електрику“.

Хил је истакао да се радује будућој сарадњи и да ће се трудити да види шта се још може учинити.

Stalni konkurs Pošte za vozače, poštare, dostavljače

Преузмите андроид апликацију.