Почетна > Србија
Србија

Сачували смо мир за наш народ, остаје још један услов

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је Приштина пре два дана имала на столу, како је рекао, „бољи дил“ од оног који је постигнут по питању таблица на Косову и Метохији, али да је Приштина имала погрешну процену, као и да је за њега најважније што је у договору предвиђено испуњавање претходних договора.
Фото: Танјуг/AP Photo/Дарко Војиновић

Како је рекао за повратак Срба у институције испуњен је први услов, нема наплате новчаних казни,отимања аутомобила… Остао је сада други – формирање заједнице српских општина.

„Када се формира заједница српских општина онда идемо у нешто друго“, рекао је он

Вучић је, одговарајући на питање новинара Федаралне телевизије како ће Срби на КиМ моћи да региструју нова возила, рекао да га чуди како није питао шта је било са Куртијевом полицијом која је почела да наплаћује новчане казне па се повукла.

„Они су пре два дана имали по мени бољи дил него што су га добили јуче. Зашто су то себи урадили, не знам, не разумем их, погрешна процена и тактика, али то је њихова ствар. За нас је важно да у комуникеу недвосмислено стоји неопходност испуњавања и имплементација прехтодних договора, што је од кључног значаја“, истакао је Вучић.

Нагласио је да је управо на томе највише инсистирао, јер нема преласка преко тога.

„Јер то ће бити главна замка на чему ће они да инсистирају, зато сам ја инсистирао на тој реченици – да постоји у тој изјави, а то је поштовање свих претходно постигнутих договора. То је за нас најважније“, додао је Вучић.

Рекао је да је најважније да наш народ неће бити малтретиран и да ће таблице КМ остати и опстати.

Борељ: Београд и Приштина постигли договор у вези са пререгистрацијом возила

Преузмите андроид апликацију.