Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Шабанаџовић: Србија би могла да буде изненађење на СП

Србија и Хрватска имају добре репрезентације, успех је ако прођу у другу фазу Светског првенства, али би те две селекције могле да буду потенцијална изненађења на Мундијалу. Изјавио је данас бивши фудбалер Црвене звезде Рефик Шабанаџовић, преноси „Дневни аваз“.
србија
Фото: Танјуг/AP/Darko Vojinovic

Он је истакао да су Француска, Бразил и Аргентина главни фаворити на Мундијалу у Катару.

„Типујем на њих, пошто имају најбоље фудбалере и мислим да ће да воде главну реч на СП. Увек буде изненађења, видећемо шта ће да се дешава. Не смемо да заборавимо ни Немачку, која увек игра добро на Мундијалима, као што је био случај 1990. када сам ја играо“, рекао је Шабанаџовић.

Он је похвалио селекторе Србије и Хрватске, Драгана Стојковића и Златка Далића.

„Хрватска и Србија имају добре репрезентације. Успех је да прођу у други круг, али они би могли да буду потенцијална изненађења на СП. Доста зависи од жреба, који је сигурно лакши за Србију. Хрватска је са Далићем на претходним шампионатима показала да може. Стојковић је, са друге стране, улио то самопоуздање, које је недостајало Србији. Добро се сећамо да је рекао да ће се пласирати на СП без обзира што је Србија била у групи са Португалијом. И они имају добре шансе, али је најбитније да прођу групу“, додао је Шабанаџовић.

Он је са репрезентацијом Југославије 1990. године учествовао на СП у Италији.

Ronaldo: Portugalija je najbolja na SP

 

Преузмите андроид апликацију.