Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад Србија

С Петроварадинске тврђаве грмело- нема предаје! Премијер Вучевић поручио опозицији: Ево њих, ево нас, нек буде политичка борба! Изађите на црту (ФОТО)

Премијер Србије Милош Вучевић, министар унутрашњих послова Ивица Дачић, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и прва на листи “Александар Вучић-Нови Сад сутра” проф. др Весна Туркулов, разговарали су са данас на Петроварадинској тврђави са активистима окупљеним у коалицији око Српске напредне странке и сви једногласно поручили да нема предаје.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-СНС је окупила око себе велики број партија којежеле добро овој земљи, а ја сам заиста поносна и имам част да будем носилац листе “Александар Вучић- Нови Сад сутра”. С овог предивног места пружа се поглед на наш диван Нови Сад, који се толико изградио, он је заиста најлепше место за живот. Реновиране су амбуланте, изграђене болнице. Оно за шта ћу се нарочито борити то је да унапредимо здравствени систем јер сви грађани имају право на што бржу здравствену заштиту. На месту ковид болнице биће модерно породилиште које ће растеретити КЦВ. Завршетак је и радова на ламели Б и Ц КЦВ, а ослушкујући грађане приградских насеља чули смо да недостају неке специјалистичке службе те ћемо и то урадити- истакла је проф. др Туркулов и позвала све грађане да изађу на изборе 2. јуна и заокруже листу “Александар Вучић-Нови Сад сутра”.

Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Премијер Србије и председник СНС Милош Вучевић навео је да све странке окупљене око СНС заједно спаја љубав према отаџбини и Новом Саду.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Ово је надидеологија, љубав према свом народу и држави. Не могу да верујем да неко више воли туђ град, више него свој. Надвила се велика опасност над нашим градом зато што је само овде успело да се уједини оно што је деловало да не може- и они који тврде да је у Сребреници почињен геноцид, они који кажу да је Војводина окупирана од стране Србије и Срба, они који забрањују градњу храмова, они који су тобоже патриоте. То је највећа превара коју сте могли да чујете. Њих интересује да се само дочепају система, да некога свог запосле. Они нам држе предавање. Брајан Брковић дошао да нам води Нови Сад. Само свако нек размисли шта би било да се они дочепају градске касе и Града. Шта сте чули од свих њих, сем да мрзе Вучића. Бојан Пајтић је био блокирао изградњу Жежељевог моста. Ваљда треба да се опет вратимо у период када се забрањивало да мислимо. Нема ниједне идеје шта би радили у Бегечу, Ковиљу, Петроварадину, Степановићеву, ни на Детелинари, Новом насељу, Салајци. Брига их за Боцке и Буковац. Кажу, ослободиће Нови Сад јер пропада 12 година. Први на њиховој листи је био директор “Тржнице” када сам ја био градоначелник. Они кажу да ће да отерају фабрике, да отпусте људе. Па то су радили до 2012. године, опустошили све индустријске зоне. Нестала је “Победа”, “Југодент”, “Југоалат”, “Албус”, “Петар Драпшин”. Онда им није ваљало кад смо довели Аптив, Нидек, Континентал. Када је нестао Булевар Европе, када су крали, то није било пропадање сад су то ослободиоци Новог Сада. Ми за разлику од њих признајемо изборну вољу грађана.

Он је нагласио да нема предаје Новог Сада никоме те да се боре за сваку месну заједницу и бирачко место.

-Сви они заједно, на црту. Ми смемо да изађемо. Ево њих ево нас, па нек буде политичка битка! Сад би опет да краду. А и ови други, ако сте хуманитарац, с тиме се не хвалите. Ако се бавите хуманитарним радом о томе сене прича. То је нешто што се не прича, а не да градите политику томе, на лажном хуманитаризму. Можете да ударате џакове, али не можете да водите град, јер бисте га упропастили. О ниједној теми се нисте изјаснили како бисте водили град. Ви сте добри за град. Замислимо ту катастрофу да сте победили. Шта се сутра дешава? Хоће неко да живи боље, хоће бити веће плате и пензије, коју ћете фабрику да доведете? Никакве ту нема идеје. Мислим да је непристојно да се неко хвали са хуманитарним радом, то треба други људи да кажу, а не да ви себе промовишете да сте херој. Ја коме сам помагао, помагао сам од срца. Не мислим да сам херој, него сам обавезан да помажем. Нас је објединила љубав према Новом Саду и Србији. Ми смо спречили да ви не разарате Нови Сад, а сад сте се опет скупили као лешинари на трулој грани у нади да ћете да победите. Нема предаје 2. јуна, нема повлачења. За разлику од њих ми не мрзимо. Нека буде борба непрестана. Идемо у победу, идемо да бранимо наш град као што се одувек бранио с ове тврђаве- закључио је Вучевић.

Vučić: Briga za ljude je najvažnija, ona je prioritet, narod želi da ih čujemo

Преузмите андроид апликацију.