Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Рвање: Светско првенство у Београду обара рекорд по броју учесника

Сениорско светско првенство у рвању, које је на програму од 16. до 24. септембра Београду, окупиће рекордан број учесника, саопштио је данас РСС.
Фото: РСС

У саопштењу се наводи да ће се у Београдској арени за медаље и норме за Олимпијске игре у Паризу борити 1.032 рвача. СП у Београду ће ући у анале светског рвања по масовности.

На СП ће се такмичити 387 бораца у грчко-римском стилу и 354 рвача слободним стилом. У женској конкуренцији учествоваће 291. такмичарка.

„Овом броју треба додати још 513 тренера и 78 судија, а уз представнике рвачких савеза земаља учесница, чланове светске и европске рвачке федерације као и незаобилазно медицинско особље долазимо до броја од 2.120 гостију“, изјавио је генерални секретар Рвачког савеза Србије Милан Јелић, пренео је РСС.

„Ушли смо у завршну фазу припрема организације овог великог такмичења. Имамо значајно искуство од прошле године и нема сумње да ћемо испунити све највише стандарде. Од четвртог септембра крећемо са монтажом свих неопходних елемената у Београдској арени како бисмо на време испунили све захтеве Светске рвачке федерације“, констатовао је Јелић.

Из РСС су најавили да ће свечано отварање СП бити 16. септембра од 18.30 часова у оквиру кога ће специјалан наступ имати Марија Шерифовић.

У току је продаја улазница за свечано отварање СП, а резервација карата се врши на сајту www.wрестлебелграде.цом. Улазнице се могу купити и на благајни стадиона Партизан у Хумској један.

Žreb za Ligu šampiona večeras od 18 sati u Monaku, Zvezda čeka rivale

Преузмите андроид апликацију.