Почетна > Бизнис
Бизнис

Ружић: Створити могућности да млади покрену стартап компаније

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је данас, на Међународном сајму технике и техничких достигнућа, да је важно да идемо у корак са четвртом индустријском револуцијом и вештачком интелигенцијом, те да их користимо „као алат“ ради бољег живота на планети.
Фото: sajamtehnike.rs

Ружић је на сајму посетио штанд ресорног Министарства и 23 излагача са Универзитета, организација, института, као и фондова за науку и иновациону делатност.

„Упознали смо се са новим технолошким решењима. Рецимо, Фонд за науку је у претходне три године 43,9 милиона евра за реализацију различитих пројеката, набавку опрему, међународну сарадњу, а ту је и Фонд за иновациону делатност који је само на области вештачке интелигенције за три године определио скоро пет милиона евра за различите пројекте“, навео је Ружић.

Он је истакао да се желе створити нове могућности да млади таленти и студенти остану да живе и раде у Србији, покрену стартап компаније и, како каже, створе мрежу у којој ће многа предузећа бити основана и где ће се бизнис развијати на планетарном нивоу.

„Евидентно је да на пољу информационо- комуникационих технологија правимо један велики раст последњих година и дигитализација је била полазни основ да ухватимо корак са модерним светом и читав овај сајам то доказује на најбољи начин“, рекао је Ружић.

На Београдском сајму у Хали 2 могу се видети и излагачи Научно-технолошког парка Београд, Центра за промоцију науке, INEP-а, ETF-а и многи други…

Сајам је за посетиоце отворен још сутра до 17 часова, а појединачна цена карте је 400 динара.

Ograničene cene šećera u svim pakovanjima

Преузмите андроид апликацију.