Почетна > Србија
Србија

Ружић: Образовно-васпитни рад на српском језику у 15 држава

Образовно-васпитни рад на српском језику у иностранству проширен је на још две државе и уведен у Русији и Шпанији у школској 2022/23. години.
Фото: Pexels/Katerina Holmes
На захтев српске заједнице у Москви и на основу предлога амбасаде Србије у том граду, школа „Свети Ђорђе“ у Москви, почев од школске 2022/23. године, укључена је у образовно-васпитни рад на српском језику у иностранству, који је део система образовања и васпитања у Србији.

Српска заједница у Шпанији такође је исказала велико интересовање за континуирано организовање образовно-васпитног рада на српском језику и од ове школске године у Шпанији организован је образовно-васпитни рад на српском језику, као део система образовања и васпитања Србије.

Одржавање и развијање веза сваког припадника српског народа са својом матичном државом веома је значајно, рекао је министар просвете Бранко Ружић и додао да су међу чвршћим и трајнијим везама управо оне које се успостављају и развијају преко система образовања и васпитања младих нараштаја.

„Због тога, Министарство просвете у сарадњи са Министарством спољних послова и Управом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, настоји да континуирано шири образовно-васпитни рад на српском језику у иностранству “, рекао је Ружић.

Образовно – васпитни рад на српском језику уведен је до сада у Француској, Италији, Грчкој, Белгији, Норвешкој, затим Данској, Холандији, Луксембургу, Малти, као и Јужноафричкој Републици, Словенији, Швајцарској и Великој Британији.

Žiofre: Svi raniji dogovori moraju biti implementirani

 

 

 

 

Преузмите андроид апликацију.