Почетна > Свет
Свет

Руски напад дроновима на Кијев

Украјинске власти саопштиле су да је противваздушна одбрана оборила руске беспилотне летелице у близини Кијева, чије су олупине изазвале пожар на нестамбеном објекту, а да није било жртава у овом нападу.
Фото: Wikimedia Commons/Mostafa Tehrani

Шеф војне управе града Кијева Сергеј Попко известио је да је Русија лансирала 12 дронова ка Кијеву. Али да су украјинске снаге противваздушне одбране идентификовале и уништиле „све непријатељске циљеве“ у ваздушном простору око престонице.

Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштио је јутрос да је Русија током ноћи лансирала укупно 15 дронова иранске производње Шахед на Украјину. Да су украјинске снаге уништиле њих 14, наводи британска агенција.

Олупина дрона пала је у западном кијевском округу Свјатошино, изазвавши пожар на површини од 200 квадратних метара у нестамбеној згради.

„Према прелиминарним подацима, у овом тренутку нема жртава“, објавио је Попко на Телеграму. Уз напомену да се информације прецизирају.

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко саопштио је на Телеграму да је запаљена продавница у Свјатошину. Да нема жртава и да је пожар стављен под контролу. Упозорења за ваздушне нападе проглашена су јутрос у више региона Украјине.

Komandant Kopnene vojske Ukrajine: Najintenzivnija faza borbi za Bahmut

 

Преузмите андроид апликацију.