Почетна > Бизнис
Бизнис

Руски додатни приходи од нафте и гаса до краја године 7,9 милијарди долара

Руски додатни приходи од нафте и гаса ће до краја године износити око 800 милијарди рубаља, односно 7,9 милијарди долара, саопштио је данас саветник руског предсеника Владимира Путина, Максим Орешкин.
Фото: Танјуг/Karachi Port Trust via AP

У изјави за ТАСС, Орешкин је навео да очекује раст цена нафте и гаса у наредним месецима и додатне приходе од енергената, изнад базних, у износу од 7,9 мијарди долара до краја године, што ће смањити притисак на руски Фонд националног богатства који финансира буџетски дефицит.

Према прелиминарним подацима Министарства финансија Русије, приходи руског буџета од нафте и гаса пали су у првих седам месеци ове године за 41,4 одсто у односу на исти период лане – на 4,2 билиона рубаља, односно 43,4 милијарде долара.

Орешкин сматра да ће се руски трговински биланс у наредним месцима опоравити на ниво из друге половине прошле године, пошто очекује раст цена главних извозних добара Русије – енергената, метала и хране.

„Раст цена нафте са 54 долара по барелу, што је просек за првих седам месеци, на преко 70 долара ће на текући рачун додати око 11 милијарди долара додатног прихода од извоза по кварталу“, закључио је он.

Proizvodnja organskih jagoda – prilika za potpuno oslobađanje od pesticida

Преузмите андроид апликацију.