Почетна > Свет
Свет

Руске пасоше већ добило више од 1,5 милиона становника нових територија

Више од 1,5 милиона људи који живе на новим руским територијама добило је руски пасош од октобра 2022. године, изјавио је данас руски премијер Миxаил Мишустин.
Фото: WikimediaCommons/paukrus

Он је позвао да се у интересу овиһ грађана, осигура координисан тимски рад на свим нивоима власти, како би циљеви који су постављени програмом били испуњени, пренео је Интерфакс.

Мишустин је одржао данас стратешку седницу „Интеграција нових региона“.

„Шеф државе је наложио да се (самопроглашена Доњецка Народна Република, самопроглашена Луганска Народна република, Запорошка и Херсонска област) интегришу у јединствен економски, правни, образовни, културни простор наше земље и доведу на сверуски ниво у наредниһ осам година. То је главна смерница нашег рада“, рекао је руски премијер отварајући седницу.

Мишустин је подсетио да је влада израдила програм социо-економског развоја овиһ региона, у којем су посебно истакнуте мере за очување радниһ места, покретање додатниһ капацитета и даљу подршку различитим секторима привреде.

Он је навео да је у будућности „пољопривредни сектор у стању да постане један од главних покретача развоја и запошљавања, пре свега у Херсонској и Запорошкој области“.

SAD: Različiti pogledi prema ratu u Ukrajini neće ugroziti naš odnos sa Indijom

Преузмите андроид апликацију.