Почетна > Свет
Свет

Руске нафтне платформе у Црном мору на удару украјинских граната

Нафтне платформе руске компаније Черноморњефтгаз у Црном мору поново су се нашле на удару украјинских граната, изјавио је данас портпарол службе за ванредне ситуације Крима.
црном
Фото: Танјуг/Rušian Defense Ministry

„Био је то нови напад украјинских трупа, али нико није повређен“, потврдио је портпарол кримске службе за ванредне ситуације у разговору са извештачем ТАС С.

Сличан напад украјинских снага догодио се и прошлог понедељка, а лидер Крима Сергеј Аксјонов тим поводом објавио је на свом Телеграм каналу да је више од 90 особа евакуисано са платформи Черноморњефтегаза, док 15 војника брине о безбедности.

Непосредно након првог напада прошлог понедељка руска сенаторка са Крима Олга Ковитиди упозорила је да је напад украјинских снага на црноморске гасне и нафтне платформе могао да изазове велику катастрофу и да нанесе штету Одеси.

„Украјинске снаге веома добро знају да се платформе налазе само 71 километар изван Одесе“, рекла је сенаторка Ковитиди и оценила да је напад на гасно поље чин „ван сваке логике“ којим се угрожавају животи цивила у Одеси.

Severodonjeck: Iz fabrike Azot evakuisano još 250 ljudi

Преузмите андроид апликацију.