Почетна > Бизнис
Бизнис

Руска платформа за плаћања забранила крипто трансакције

Руска компанија КоронаПеј за платне услуге саопштила је данас да је забранила све трансакције које се односе на криптовалуте, укључујући и трговину дигиталним новцем, након што је централна банка Русије предложила забрану коришћења и рударења коина.
Фото: Unsplash/Kanchanara

Са више од милијарду долара трансфера месечно, КоронаПеј је највећи сервис за новчане трансакције у Русији и на простору бившег Совјетског Савеза. Ова платформа је у Русији позната под називом „Златна круна” и фокусирана је на омогућавање трансфера дознака.

„Желимо да уверимо клијенте да водимо политику нулте толеранције за трансакције везане за криптовалуте и пријавићемо сваку сумњиву активност надлежним органима”, навео је главни извршни директор КоронаПеја Европа, Глеб Козлов, пренео је Танјуг.

Додао је да компанију „нарочито забрињава појава лажних берзи, које често стављају имена и логотипе етаблираних финансијских институција и провајдера платних услуга на своје веб сајтове како би обмануле кориснике”.

Из КоронаПеја су навели да њихова репутација трпи штету због берзи криптовалута које користе њихов лого на својим интернет сајтовима, јер се на тај начин њихови клијенти излажу преварама.

Банка Русије је у јануару предложила да се ограничи трговање криптовалутама и енергетски интензивно рударење на руској територији због забринутости да би то могло да изазове финансијску нестабилност, али политичари врше притисак да се тај предлог измени.

Značajan rast korisnika trgovine preko interneta

 

Преузмите андроид апликацију.