Почетна > Свет
Свет

Русија никада није представљала претњу Финској и Шведској

Русија никада није представљала претњу за Финску или Шведску, рекао је данас новинарима Дмитриј Песков, портпарол руског председника Владимира Путина.
Фото: Wikimedia Commons/A.Savin

„Само желим да подсетим на изјаву руског председника Владимира Путина да Русија никада није представљала никакву претњу ни Финској ни Шведској, као што ни ове земље нису представљале никакву претњу нама. Председник Путин је то изјавио више пута“, казао је је Песков.

Он је тако одговорио на молбу ТАС С-а да прокоментарише изјаву шефа финске безбедносне полиције Антија Пелтарија, који је истакао да је Хелсинки изненађен што Москва не покушава да изврши притисак на Финску због жеље те земље да уђе у НАТО.

Амбасадори Финске и Шведске при НАТО, Клаус Корхонен и Аксел Вернхоф, предали су 18. маја захтеве својих земаља за чланство у НАТО генералном секретару Алијансе Јенсу Столтенбергу.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган рекао је истог дана да Анкара неће подржати пријем Шведске и Финске у НАТО док не одреде свој однос према терористичким организацијама, посебно према Радничкој партији Курдистана (ПКК).

Rusija će obezbediti prolazak žita ako Ukrajina deminira more

Преузмите андроид апликацију.