Почетна > Свет
Свет

Русија: Блинкенов безобразлук – када су Американци у вашој кући тешко је остати жив

Министарство спољних послова Русије оценило је да је амерички државни секретар Ентони Блинкен о догађајима у Казахстану говорио у, како је наведено, „свом типично безобразном маниру“.
Фото: WikimediaComonns/Opol – Flickr

Руско министарство је у саопштењу на Телеграму, реагујући на изјаву Блинкена да „лекције из прошле историје показују да када су Руси у вашој кући, тешко је натерати их да оду“, истакло да је Блинкен злонамерном опаском прокоментарисао „апсолутно легитиман одговор ОДКБ на позив казахстанског руководства да пружи помоћ у осигуравању безбедности Казахстана“.

„Ако Ентони Блинкен толико воли часове историје, онда нека има у виду следеће: када су Американци у вашој кући, може бити тешко остати жив, не бити опљачкан или силован“, наводи Министарство, преноси РИА Новости.

Руско Министарство оцењује да је то видљиво у свих 300 година америчке државности, додајући да о томе много говоре случајеви, како је наведено, „северноамеричких Индијанаца, Корејаца, Вијетнамаца, Ирачана, Панамаца, Југословена, Либијаца, Сиријаца и многих других несрећника“, који нису имали среће да у њихову кућу дођу „ти незвани гости“, мислећи при том на руске снаге.

Руска агенција РИА Новости преноси да је Министарство спољних послова реаговало на изјаву Блинкена о ситуацији у Казахстану, и доласку снага ОДКБ у ту земљу, наводећи да је Блинкен рекао да „када су Руси у товојој кући, тешко их је натерати да оду“.

“Стратешко партнерство Русије и Србије јача у свим правцима”

Преузмите андроид апликацију.