Почетна > Свет
Свет

Русија: Амбасадорки Велике Британије даћемо доказе о Севастопољу и Северном току

Русија ће представити британској амбасадорки у Москви Дебори Бронер доказе о умешаности Велике Британије у напад на базу црноморске флоте у Севастопољу и чин саботаже на гасовод Северни ток, а затим ће широј јавности открити основне податке, изјавила је данас портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.
Фото: Wikimedia Commons/alvesgasper

„Наравно, нема сумње да су британске обавештајне службе биле умешане у терористички напад на базу Црноморске флоте у Севастопољу 29. октобра и чин саботаже на гасовод Северни ток. То неће остати без реакције. То смо изјавили у Савету безбедности УН. О томе смо јавно говорили.

И, наравно, као што сам већ рекла, британска амбасадорка ће ускоро бити позвана и пружићемо јој релевантне податке“, рекла је Захарова на конференцији за новинаре, а преноси агенција ТАС С.

Фото: Wikimedia Commons/Samuel Bailey (sam.bailus@gmail.com)

Она је обећала да ће у суштини исти подаци, који буду били предани као доказ британској страни, бити доступни и широј јавности.

„У овом конкретном случају испоштоваћемо одређене процедуралне формалности. Чим позвана амбасадорка посети нашу зграду на Смоленском тргу, поделићемо ову информацију“, рекла је портпаролка руског министарства спољних послова.

Додала је да ће то бити објављено на сајту министарства спољних послова и налозима на друштвеним мрежама.

Захарова је оценила да „Кијев тренутно користи фашистичке методе ратовања, све више личећи на екстремистичке групе, као што су Исламска држава или Ал Каида“.

„Потврда за то су и поморски ваздушни удари које су украјинске оружане снаге извеле 29. октобра на бродове и инфраструктуру Црноморске флоте Русије у Севастопољу. Ове акције Кијева спроведене су под руководством британских стручњака. Русија је о овом инциденту обавестила међународну заједницу на седници Савета безбедности УН“, рекла је Захарова.

ЦИК БиХ једногласно потврдио резултате избора

 

 

 

Преузмите андроид апликацију.